Stiri

AMD a preluat compania SeaMicro

Publicat: 02 mart. 2012

AMD, al doilea mare producator de procesoare din lume, a anuntat semnarea contractului de achizitie a companiei SeaMicro, un pionier in industria de micro servere performante, cu consum redus de energie.

SeaMicro a costat AMD aproximativ 334 milioane dolari, din care aproximativ 281 milioane dolari vor fi platiti in lichiditati.

Prin achizitia SeaMicro, AMD isi va accelera strategia de livrare a tehnologiilor de server catre clientii OEM ce deservesc centre de date in cloud. Cu tehnologiile de fabricatie SeaMicro si capacitatea de dezvoltare a acestora, AMD se va pozitiona in mod strategic pentru a oferi servere cu performante de varf destinate fluxurilor de lucru masive cum ar fi continut web dinamic, retele de socializare, motoare de cautare sau continut video.

Prin achizitia SeaMicro, acceleram transformarea AMD intr-un inovator agil, capabil sa mizeze pe o pozitie de lider al pietei Cloud Data Center,” a spus Rory Read, presedinte si CEO, AMD. „SeaMicro este un pionier al tehnologiilor pentru servere cu eficienta ridicata in consumul de energie. Combinatia fara egal de capabilitati pentru procesare AMD, sisteme SeaMicro si tehnologii de fabricatie, impreuna cu tehnologiile noastre ambidextre ne pozitioneaza in mod unic pentru a ataca piata de servere.”

In urma achizitiei planurile financiare pentru anul 2012 ale AMD nu vor suferi schimbari. AMD va plati suma de lichiditati aferenta achizitiei din rezervele proprii.loading...

Adauga un comentariu