Hardware

AMD lanseaza Fusion APU, o noua serie de procesoare accelerate

Publicat: 10 ian. 2011

AMD a lansat, la Consumer Electronics Show, o noua serie de procesoare accelerate care, sustine compania, combina mai multe capabilitati de lucru decât orice alt processor din istorie. Familia de unitati de procesare accelerata AMD Fusion (APU) include – într-un singur cip – tehnologie multicore CPU (x86), grafica DirectX 11 cu performante la nivel de grafica discreta, motor de procesare paralela, modul dedicat pentru accelerare la redarea de continut video HD si o magistrala de date rapida ce ajuta la transferul datelor între diferite nuclee ale procesorului.

Noile generatii de computere desktop, notebook si HD netbook cu procesoare AMD Fusion APU sunt deja disponibile pe piata. Tablete si dispozitive integrate ce includ unitati AMD Fusion APU sunt asteptate pentru lansare în primul trimestru din 2011. Noua gama de produse include capabilitati cum ar fi redarea cursiva de continut video HD, îmbunatatiri semnificative în privinta puterii de procesare pentru a face fata si celor mai pretentioase aplicatii, grafica compatibila DirectX 11 si durata de viata extinsa pentru baterie.

AMD se asteapta din partea producatorilor renumiti cum ar fi Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony si Toshiba sa anunte planurile de livrare a sistemelor bazate pe unitati AMD Fusion APU la preturi foarte competitive.

“Suntem de parere ca lansarea procesoarelor AMD Fusion reprezinta cel mai important pas în procesare, de la introducerea arhitecturii x86, acum mai bine de 40 ani,” a declarat Rick Bergman, vicepresedinte senior si manager general, AMD Products Group.

“Odata cu aceasta lansare, utilizatorii vor putea vizualiza continut HD în orice moment si vor dispune de performante ridicate pe notebook-uri care au o durata de viata a bateriei extinsa, pentru utilizarea pe întreaga zi. Este o noua gama de produs, o noua abordare si deshide noi oportunitati pentru utilizatori.”loading...

Adauga un comentariu