Magazin

Amenajarea unui cămin primitor: 4 ponturi simple

Publicat: 01 mai 2022

Acasă – cuvântul și locul care ar trebui să te ajute să te relaxezi imediat ce intri pe ușă. Amenajarea casei este foarte importantă pentru bunăstarea sufletească și psihică, aceasta fiind direct responsabilă de modul în care îți începi și termini ziua. 

Mai jos vei găsi câteva idei utile care să te ajute să obții un cămin primitor, care să vă bucure pe tine și pe cei dragi ție din prima clipă. Spațiul de care dispui, indiferent că este unul generos sau modest, poate fi îmbietor atunci când recurgi la câteva ponturi simple:

Păstrează ordinea și un ambient plăcut

Desigur, probabil știi că este mult mai reconfortant să îți petreci timpul într-un loc curat și bine aerisit. Este important să păstrezi pe cât posibil ordinea în locuința ta și să faci curățenie în mod regulat, de cel puțin două ori pe lună. 

De asemenea, una dintre primele impresii pe care le ai atunci când intri în căminul tău este oferită de miros sau… de lipsa acestuia! Poți opta pentru achiziționarea unui difuzor de parfum pentru casă cu ulei esențial. Acesta poate fi plasat fie în dormitorul personal, pentru a te ajuta să te relaxezi înainte de somn, fie în living sau în camera destinată spațiului comun. 

Alege iluminarea potrivită 

Lumina dintr-o casă este esențială indiferent de modul în care preferi să îți petreci timpul. Pentru a alege corpurile de iluminare potrivite, ia în considerare caracteristicile pe care le are locuința ta. Orientează-te către candelabre lungi sau supradimensionate dacă dispui de tavane înalte sau optează pentru spoturi, aplice pentru pereți sau veioze verticale dacă mai degrabă camerele sunt late. 

Lumina caldă este ideală pentru momentele în care vrei să te relaxezi, aceasta favorizând adormirea mai ușoară și somnul mai odihnitor. Este recomandat să o folosești pentru dormitor. În restul casei este indicat să alegi tonuri de lumină rece sau neutră, care sporesc concentrarea și sunt similare cu strălucirea unei zile senine. 

Folosește palete cromatice complementare

Deși este din ce în ce mai popular să îți decorezi casa în nuanțe contrastante, acestea pot deveni obositoare dacă nu sunt alese cu grijă. Dacă îți dorești un cămin primitor, care să contribuie la relaxarea și confortul tău, încearcă să alegi obiectele de mobilier, piesele de decor și culorile pereților în tonuri complementare. 

Nuanțele pastelate de roz, verde sau bleu sunt ideale pentru firile vesele, care își doresc să aibă mereu o stare de spirit pozitivă. De asemenea, tonurile de gri cald, bej sau portocaliu deschis sunt potrivite pentru un decor minimalist, reconfortant. 

Personalizează casa conform stilului tău

Desigur, unul dintre cele mai importante sfaturi este să îți pui amprenta personală în ceea ce privește amenajarea locuinței. Fie că deja te-ai gândit la un perete cu oglinzi, ori un tablou excentric, ești liber să alegi ceea ce ți se potrivește. Unele persoane preferă să își parfumeze casa cu arome fructate sau dulci, precum vanilia, pe când altele aleg să plaseze flori sau stickere vesele în locuri strategice.

Orice îți face plăcere să vezi sau te ajută să te relaxezi, este potrivit pentru a obține căminul primitor pe care toată lumea și-l dorește. Nu uita că locuința ta ar trebui să te reprezinte și să te facă să te simți bine în fiecare moment pe care îl petreci acasă. 

Încearcă să aplici aceste ponturi simple atunci când îți amenajezi casa și vei obține un cămin primitor fără prea mari eforturi. 

Sursa: Shutterstock

Imaginea poate fi descărcată aici
Adauga un comentariu