National

Amenintare mondiala mai mare decat cancerul. Vor muri 10 milioane de oameni anual

Publicat: 15 apr. 2016

Rezistenta la antibiotice ar putea deveni o mai mare amenintare pentru omenire decat cancerul, fara o actiune la nivel mondial, avertizeaza cancelarul George Osborne.

Ultimele informatii sugereaza ca pana in 2050 ar urma sa moara din cauza rezistentei infectiilor la antibiotice 10 milioane de oameni pe an, mai mult decat mor in prezent din cauza cancerului. George Orborne a precizat ca va spune delegatilor FMI la Washington ca aceasta situatie va aduce si un cost economic urias: pana in 2050 va reduce PIB-ul mondial cu pana la 3,5% adica echivalentul a 100 de trilioane de dolari americani.

„Daca nu vom lua masuri la nivel global, rezistenta antimicrobiala va deveni o amenintare mai mare decat este in prezent cancerul„, subliniaza Osborne, potrivit independent.co.uk.

Cancelarul continua prin a preciza: „Nu este doar o problema de sanatate, este si o problema economica. Costul de a nu face nimic, atat in ceea ce priveste pierderea de vieti si irosirea de bani, este prea mare iar lumea trebuie sa vina impreuna pentru a conveni asupra unei abordari comune”.

Orborne mai spune ca trebuie sa se schimbe dramatic stimulentele pentru companiile farmaceutice, astfel incat sa sprijine dezvoltarea de noi antibiotice si sa asigure accesul la antibiotice in lumea in curs de dezvoltare. In plus, spune el, pentru o solutie pe termen lung este necesara diagnosticarea rapida, astfel incat sa fie folosite cat mai putine antibiotice.loading...

Adauga un comentariu