Local

Amenzi aplicate de inspectorii sanitar-veterinari pentru comert ilegal cu produse alimentare

Publicat: 04 ian. 2017
1
@ Inspectorii DSVSA Iasi au aplicat amenzi in valoare de 5.000 lei, in urma controalelor facute cu ocazia sarbatorilor de iarna
 
In perioada premergatoare sarbatorilor de iarna 2016 – 2017, inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Iasi au efectuat numeroase controale, atat in unitatile de vanzare cu amanuntul a produselor alimentare, cat si in targurile de animale si pietele agroalimentare de pe teritoriul judetului Iasi.

In urma deficientelor constatate, au fost aplicate 5 amenzi in valoare totala de 5.000 lei: 2 amezi in valoare de 1.200 lei pentru comercializarea animalelor fara documente sanitare veterinare, o amenda in valoare de 1200 lei pentru manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare si 2 amenzi in valoare 2.600 lei pentru comercializarea produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar. Au fost astfel verificate 18 targuri de animale, 9 piete agroalimentare, 51 magazine alimentare, 25 macelarii si carmangerii, 19 depozite alimentare, 15 brutarii, 6 laboratoare cofetarii, 16 supermarketuri si 22 restaurante si fast-food-uri.

Au fost aplicate de asemenea si un numar de 15 avertismente in unitatile de comercializare produse alimentare, pentru igiena necorespunzatoare a spatiilor de depozitare, nerespectarea programului de autocontrol, etc. In aceeasi perioada, au fost efectuate si 9 actiuni de control in traficul in comun, cu reprezentanti ai IPJ Iasi si ai Politiei Rutiere, pentru verificarea conditiilor de transport si a trasabilitatii produselor alimentare. 

„In urma actiunii, a fost aplicata o amenda in valoare de 6.000 lei pentru transportul alimentelor cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar”, au explicat inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Iasi. Pe de alta parte, in contextul confirmarii Pestei Porcine Africane pe teritoriul Republicii Moldova, in aceasta perioada au fost intensificate si masurile de control al bagajelor calatorilor la punctul de trecere a frontierei Ungheni, in special in zilele de duminica, cand circulatia persoanelor este mai intensa.

In urma controalelor bagajelor calatorilor au fost retinuta si confiscata cantitatea totala de 122 kg produse alimentare de origine animala (carne si produse din carne de pasare, porc, vita, iepure, nutrie, lapte si produse lactate, oua si produse din oua), ce a fost incinerata la incineratorul DSVSA Iasi.

Adauga un comentariu