Local

Amenzi de peste 74.000 de lei pentru produse comercializate ilegal

Publicat: 23 apr. 2012
1

Inspectorii din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au aplicat, in perioada 1-12 aprilie, amenzi de 74.200 de lei pentru nerespectarea legislatiei in vigoare privind comercializarea produselor. Cele mai mari sanctiuni au fost aplicate pentru lipsa actelor prevazute de legislatia sanitar-veterinara si comercializarea produselor in spatii amenajate necorespunzator. In perioada respectiva au fost efectuate peste 100 de controale in care au fost depistate nereguli ce tin de lipsa actelor de provenienta sau fara autorizatie pentru transportarea si comercializarea animalelor si produselor din carne. De asemenea, reprezentantii DSVSA au aplicat sanctiuni agentilor economici care fabricau produse de patiserie sau cofetarie in conditii deplorabile si le vindeau in spatii amenajate necorespunzator.
Inspectorii sustin ca in acest an, in perioada sarbatorilor pascale, a fost o inregistrata o crestere a numarului de incalcari ale legislatiei sanitar-veterinare. „A fost aplicat un numar mai mare de amenzi in aceasta perioada, dar si cantitatea de produse confiscate a crescut. De exemplu, un comerciant din comuna Dobrovat a fost amendat cu 600 de lei pentru vinderea ilegala a 100 kilograme de peste oceanic, marfa care a fost confiscata. Este foarte dificil de activat in conditiile in care multi comercianti nu respecta legislatia sanitar-veterinara si nici nu incearca sa faca schimbari in acest sens”, a declarat reprezentantul DSVSA, Nicolae Ivanciu.
Controalele au fost efectuate in targuri de animale, piete si laboratoare de patiserie-cofetarie.

 
 
 
 

Comentarii
  • Iar l-ati prins treaz pe „vicele de la CJ”…pacat, este mult mai simpatic cand este beat si consuma carne de vanat….din braconaj desigur….si vezi, ai grija, nu Antonescu trebuia sa scrie, ci Ponta :)))))

Adauga un comentariu