Local

Amenzi drastice pentru mai multi traficanti prinsi la granita

Publicat: 25 iul. 2016

@ La sfarsitul saptamanii trecute, oamenii legii au depistat 6.760 tigarete ascunse, pe care trei participanti la traficul transfrontalier incercau sa le introduca ilegal in Romania.

In ziua de 23 iulie, in jurul orei 11:00, la vama Albita, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul din R. Moldova Sergiu N., in varsta de 48 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in Republica Moldova. In ziua de 25 iulie, in jurul orei 02:00, tot la vama Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, in calitate de pasager al unui autoturism marca Seat, Stela J., cu cetatenie romana si Republica Moldova, in varsta de 47 de ani. O ora mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra in tara, pasager intr-un autoturism marca BMW, cetateanul francez Ghenndii S., in varsta de 37 de ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculelor si persoanelor, ocazie cu care, echipele comune de control formate din lucratori vamali si politisti de frontiera au descoperit ascunse in lada frigorifica, in lada de scule si sub scaunul soferului microbuzului, lipite pe corpul femeii si in bagajele personale ale cetateanului francez, un numar total de 6.760 tigarete, de provenienta Republica Moldova. „Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare de 1.522 lei si sanctionarea contraventionala a celor trei cu amenda in valoare totala de 17.000 lei”, au precizat oficialii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.loading...

Adauga un comentariu