News Flash:

Amenzi drastice pentru nedepunerea raportarilor financiare

7 Iulie 2007
906 Vizualizari | 0 Comentarii
• Pentru nedepunerea in termen a raportarilor contabile, agentii economici risca amenzi cuprinse intre 5 milioane lei (500 RON) si 45 milioane lei (4500 RON) in functie de numarul zilelor de intarziere
Agentii economici care nu depun raportarile contabile la data de 30 iunie risca amenzi de pana la 45 milioane lei (4.500 RON). Operatorii economici, indiferent de forma de organizare si proprietate, au obligatia de a depune raportari contabile la 30 iunie 2007 la unitatile teritoriale ale Ministerului Economiei si Finantelor. Raportarile contabile cuprind urmatoarele formulare: "Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii" (cod 10), "Contul de profit si pierdere" (cod 20), "Date informative" (cod 30) si se pot depune la registratura unitatii teritoriale a MEF sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata. Raportarile contabile sau, dupa caz, declaratiile pe propria raspundere ale operatorilor economici care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie 2007 sau care se afla in curs de lichidare se vor depune pana cel mai tarziu la data de 15 august 2007. Formularele necesare sunt disponibile si in format electronic. "Acestea si programul de verificare impreuna cu documentatia de utilizare aferenta sunt puse la dispozitia operatorilor economici gratuit putand fi descarcate de pe serverul de web al Ministerului Economiei si Finantelor, de la adresa www.mfinante.ro sau pot fi procurate de la sediile unitatilor teritoriale ale acestei institutii", a sustinut Maria Taran, purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi. Raspunderea pentru realitatea informatiilor cuprinse in formulare apartine administratorului unitatii si conducatorului compartimentului financiar-contabil. Reamintim ca pentru nedepunerea in termen a raportarilor contabile, cuantumul amenzilor este cuprins intre 5 milioane lei (500 RON) si 45 milioane lei (4.500 RON) in functie de numarul zilelor de intarziere.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1378 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015244 (s)