News Flash:

Amenzi pentru ascunderea locurilor de munca vacante

25 Iulie 2007
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
• In urma controalelor efectuate de Corpul de Control al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), primariilor si scolilor din judet le-au fost aplicate 119 avertismente si 12 amenzi in valoare de aproximativ 200 milioane lei (20 mii RON) • De la inceputul anului, pana in prezent, au fost acordate stimulente de 57 miliarde lei pentru somerii si angajatorii care le-au oferit loc de munca


Primariile si scolile din judetul Iasi au intrat in vizorul Corpului de Control al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi. In urma controalelor efectuate au fost aplicate 119 avertismente si 12 amenzi in valoare de aproximativ 200 milioane lei (20 mii RON), nefiind contestata nici una dintre acestea. Pagubiti au fost cei care nu au respectat articolul 10 din Legea 76/2002, care specifica faptul ca angajatorii au obligatia sa comunice AJOFM toate locurile de munca vacante, in termen de cinci zile lucratoare de la vacantarea acestora. Alte nereguli sanctionate de inspectori au fost cele privitoare la nedepunerea la timp a declaratiilor si contributiile salariale. Legislatia prevede ca angajatorii sunt obligati sa depuna pana in data de 25 ale lunii declaratia lunara privind obligatiile de plata catre bugetul asigurarilor pentru somaj si dovada efectuarii acestei plati.

"Corpul de Control al Agentiei a organizat controale in primariile si scolile din judetul Iasi pentru ca acestea au o situatie mai delicata privind stagiul de cotizare. Amenzile sunt foarte mari mai ales in cazul in care nu sunt depuse declaratiile la timp, cu valoare intre 25 si 50 milioane lei (2,5 - 5 mii RON)", a declarat Elena Toarba, purtatorul de cuvant al AJOFM Iasi.
Somerii ieseni si angajatorii care le-au oferit locuri de munca au obtinut de la Fondul pentru Somaj, in primele sase luni ale acestui an, peste 57 miliarde lei (5,76 milioane RON). Fondurile oferite ca stimulente pentru masurile active reprezinta doar 27 la suta din totalul fondurilor cheltuite din totalul de aproximativ 211,75 miliarde lei (21,175 milioane RON). "Faptul ca valoarea subventiilor pentru masurile active a ajuns la 27 la suta inseamna ca angajatorii prezinta interes pentru grupurile tinta, de exemplu persoanele de peste 45 de ani sau cei care provin din familii monoparentale. Pentru incadrarea in munca a absolventilor de studii medii, adica studii liceale sau postliceale, subventia din partea statului este de 1,2 salarii minime brute timp de un an de zile. Cele mai mari stimulente le primesc societatile comerciale care angajeaza absolventi de studii superioare, 1,5 salarii minime brute timp de 12 luni", a declarat Elena Toarba, purtator de cuvant al Agentie de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM).


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014248 (s)