Local

Amenzi uriase pentru depozitarea deseurilor pe domeniul public

Publicat: 24 feb. 2016
1

Autoritatile locale continua sa aplice sanctiuni dure celor care arunca resturile provenite din demolarea cladirilor si materialelor de constructie pe domeniul public. Cei care sunt prinsi depozitand deseuri de orice fel pe domeniul public primesc amenzi dure din partea politistilor locali.

„La data de 23 februarie, J. I., in varsta de 66 ani, domiciliat în judetul Iasi, a fost sanctionat contraventional cu amenda în valoare de 4.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG numarul 195 din 2005, privind protectia mediului, deoarece a depozitat dintr-un camion, deseuri provenite în urma lucrarilor de construire pe un teren situat pe Aleea Grigore Ghica Voda”, a declarat Daniel Ungureanu, purtator de cuvant al Politiei Locale Iasi.

Conform legislatiei, persoanele fizice si juridice au obligatia de a nu degrada mediul prin depozitari necontrolate de deseuri de orice fel. Pentru nerespectarea acestei prevederi, persoanele fizice risca sanctiuni contraventionale cu valori cuprinse între 3.000 si 6.000 lei, iar persoanele juridice între 25.000 si 50.000 lei. „Precizam faptul ca, in urma actiunilor desfasurate, de la începutul anului 2016, politistii locali au aplicat cinci sanctiuni contraventionale conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului numarul 195 din 2005, privind protectia mediului, pentru depozitari necontrolate de moloz”, a mai precizat reprezentantul Politiei Locale Iasi.

Adauga un comentariu