Local

Amenzi uriase pentru hotii de arbori

Publicat: 04 nov. 2015

Mai multe persoane din judetul Iasi, care taiau arbori ilegal sau care detineau cantitati de lemn fara a avea documente de provenienta, au fost sanctionate de politisti pe data de 3 noiembrie. Politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Pascani, impreuna cu cei de la Ocolul Silvic, au actionat pe raza mai multor comune pentru a preveni si a combate ilegalitatile din domeniul forestier. Printre comunele vizate de actiunea politistilor se numara Motca, Cristesti, Tatarusi si Alexandru Ioan Cuza. Au fost legitimate 18 persoane si totodata au fost controlate 14 autovehicule. Politistii au reusit sa aplice sase sanctiuni persoanelor care se aflau in ilegalitate. Valoarea amenzilor atinge suma de 3.630 de lei. De exemplu, pe raza localitatii Alexandru Ioan Cuza, a fost depistat un barbat in varsta de 36 de ani, din judetul Neamt care transporta lemn pentru foc cu o autoutilitara, fara a avea documente de provenienta. Din aceasta cauza s-a luat masura sanctionarii contraventionale si s-a dispus confiscarea cantitatii de 2.5 metri cubi de lemn. Politia organizeaza frecvent astfel de actiuni, prin care incearca sa previna si sa combata ilegalitatile din domeniul forestier.loading...

Comentarii
  • Amenzi uriase? ASa si?Cine le plateste? Si cand? Peste 4 ani cand se prescriu?
    Vedeti cum se cara cu carutele zi si noapte la Mogosesti-Hadambu,la Grajduri,la Barnova.Hotii cu lemne nu umbla ziua cand ii cautati voi.
    Stati la Trei Sarmale si vedeti cum trec carutele cu lemnele pe Sos Barnovei spre casele din zona Bucium.

  • sunteți penibili,6 amenzi3600 de lei?la pușcărie cu animalele care taie ilegal pădurea,și confiscarea mașinilor cu care au fost prinși cărând lemnele.

Adauga un comentariu