Local

Amenzi usturatoare pentru iesenii care nu au respectat legea. Permise suspendate si certificate de inmatriculare retrase

Publicat: 22 mai 2016
1

Politistii ieseni au desfasurat activitati suplimentare pentru siguranta cetatenilor, prevenirea faptelor antisociale si pentru mentinerea ordinii si linistii publice. Astfel, peste 200 de politisti ieseni au efectuat 16 actiuni, controale, filtre si alte activitati specifice muncii de politie. În urma activitatilor desfasurate, au fost constatate 14 infractiuni (la regimul circulatiei sau de alta natura). Au fost depistati doi minori disparuti de la domiciliu. Totodata, în urma controalelor efectuate de politistii din cadrul Serviciului Arme Explozivi si Substante Periculoase la detinatorii de arme, a fost anulat dreptul de port si folosire a armelor pentru doua persoane.

De asemenea, au fost aplicate 479 de sanctiuni contraventionale, în valoare de 108.925 de lei. Politistii ieseni au intervenit si au aplicat 61 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica, 31 de sanctiuni privind protejarea populatiei împotriva unor activitati comerciale ilicite si 7 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor. Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt, de asemenea, prioritati ale Politiei Iesene.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulatie, politistii rutieri au desfasurat activitati în urma carora au aplicat 362 de sanctiuni, ca urmare a încalcarii normelor privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 50 pentru abateri comise de pietoni, 2 pentru consum de alcool, si 63 pentru încalcarea regimului legal de viteza. Ca masura complementara, politistii au retinut 17 permise de conducere si au retras 7 certificate de înmatriculare.

 

Adauga un comentariu