Titlurile zilei

Amenzi usturătoare pentru magazinele Lidl din Iași! A venit și rândul celor de la Penny. Imagini cu mizeria din timpul controlului realizat de inspectorii ANPC – FOTO/VIDEO

Publicat: 20 aug. 2022
Amenzi usturătoare pentru magazinele Lidl din Iași A venit și rândul celor de la Penny. Imagini cu mizeria din timpul controlului realizat de inspectorii ANPC FOTOVIDEO
Comisarii de la Protecția Consumatorilor au răscolit și magazinele Penny din Iași

Magazinele Lidl din Iași au fost răscolite de comisarii de la Protecția Consumatorilor. Din cauza mizeriei, acestea au fost închise. S-au aplicat și amenzi de aproximativ 20.000 de euro. Aceeași situație a fost întâlnită și la magazinele Penny din Iași

Dezastru în magazinele Lidl din Iași. Pe data de 18.08.2022, Horia Constantinescu, președinte la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a fost prezent Iași cu ocazia conferinței „Iași – Capitala Consumatorilor din România”, organizată la împlinirea a 30 de ani de la înființarea instituției. Profitând de prezența la Iași, președintele ANPC a demarat o sesiune de control la 5 magazine Lidl, din Nicolina, Tătărași, Dacia, Moara de Foc și Vișoianu (Ciurea). Comisarii de la București, dar și cei de la Iași, au identificat zone ce nu respectau condițiile igienico-sanitare, motiv pentru care magazinele au fost închise până la remedierea deficiențelor. Ba mai mult, au fost aplicate și amenzi. În trecut, și Lidl Nicolina a constituit obiectul unui scandal.

Amenzi usturătoare, de aproape 100.000 de lei, pentru magazinele Lidl din Iași

Pentru mizeria din magazinele amintite, comisarii ANPC au aplicat amenzi în cuantum de 98.000 de lei, aproape 20.000 de euro. Pentru abateri repetate s-a dispus suspendarea activității magazinului Lidl din Tătărași pe o perioadă de 6 luni.

„Acțiunile au început de ieri, 18 august, și au continuat și astăzi. Am avut colegi din toată regionala, Neamț, Suceava, Bacău, Vaslui, Botoșani și Iași. Am avut echipe pe toată raza orașului Iași. Acțiunile sunt în curs de finalizare. Urmează să finalizăm și vă vom da rezultatele. Au fost aproximativ 30 de oameni în 15 locații. Supermarketuri, hipermarketuri, marketuri, magazine retaileri mari. Acțiunile au avut la bază și reclamații. Sunt și reclamații pe hipermarketuri, știm foarte bine, dar sunt direct sub observația noastră, pentru că impactul asupra consumatorului este foarte mare”, a transmis Florin Onofrei, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași.

 Magazinul Penny, închis de comisarii de la Protecția Consumatorilor

Controalele nu au vizat doar magazinele Lidl, ci și lanțul Penny. Astfel, din cauza condițiilor de depozitare defectuoase, a fost închisă zona de brutărie din magazinul Penny, de lângă Spitalul de Recuperare din Iași. În schimb, nu același lucru s-a întâmplat și cu cel din comuna Tomești. Aici, comisarii au decis să-l închidă până la remedierea deficiențelor. Și în acest caz au fost aplicate amenzi agenților economici. În perioada următoare, va fi întocmit un raport legat de activitatea de control realizată de comisarii de la Protecția Consumatorilor.

După finalizarea controalelor la magazinele Lidl, reprezentanții ANPC au anunțat că vor verifica activitatea și celorlalte lanțuri mari de magazine din țară.
Comentarii
 • De ce nu urmează Kaufland, Carrefour, Auchan??? Repede pe românași sa i distrugeți. Asta cu lidl e acoperirea sa i omorâți pe penny

 • Ce nereguli au gasit sa ii inchida ca inspectoarea baga mana fara manusa si cu unghii lungi care garantat is pline de microbi in cuptoarele alea

 • Controlati si in Piata C.U.G. unde conditiile de igiena lasa de dorit. Produsele se vand direct de pe trotuarul stradal,langa spatiul de depozitere al gunoiului .Din aceasta ghena se scurge un lichid urat mirositor pe langa gramazile de pepeni si alte produse. O priveliste mirifica si o sursa de imbolnavire ptr. cumparatori. Mult mai periculoasa ca la supermarketuri. Si toate aceste lucruri se intampla sub atente supraveghere a .sefilor de piata subordonati primariei si paziti de politi locala. deci nu va suparati de intrebare aici O.P.C. nu poate interveni???

 • La Carrefour express din Tatarasi, de langa piata Chirila, ieri, 19 august 2022, orele 17,oo, la galantar era expus lapte de consum Napolact, cu data de expirare 9 august 2022 alaturi de lapte cu data de expirare 31 august 2022. La sesizarea mea, vanzatoarele au fost foarte nepoliticoase, desi sunt un cetatean cu varsta de 80 ani.

 • O chestie curioasa la Penny Tomesti, se inchide magazinul, dar punctul de desfacere al Sagrod aflat in aceeasi cladire, avand la vanzare carne maro in vitrina nu are nici o problema! Ca sa nu mai spunem ca de multe ori miroase a carne alterata in incinta! Cei de la de la OPC au ochelari de cal?!

 • Aveti mare dreptate. Sa vina DSVSA, DSP, dar cel mai bine ar fi sa se creeze un spatiu adevarat ptr. vanzarea acestor produse .Aceasta locatie nu este corecta nici ptr. cei care vand ,nici ptr. cei care cumpara. Tot odata se incurca circulati auto{rtp}. Egzista spatiu corespunzator langa bazar, binenteles amenajat de primarie.Dar pe cine intereseaza acest aspect??? Acceasta piata este un lucru facut de mantuiala pentru aproduce bani fara prea multe oportunitati. ROMANIA TE IUBESC si TOTODATA TE COMPATIMESC. Asta e parerea mea a unui cetatean din IASI. Va salut cu respect pe toti si edili si cetateni!!!

 • Daca ar fi pe drept ar trebui inchise toate mizeriile astea de piete ca si asa nu sunt decit bisnitari nu vezi un producator dar este si treaba anaf-ului dsp dar ei dorm . dar acum sa judecam drept toate bauturile ce au stat toata vara in soare in stelco si siraj ,toata mizeria de pe rampele alea nu este vazuta sau astia au alt regim

 • In toate magazinele e la fel, se gasesc nereguli daca se vrea, dar LIDL merita inchisi doar pentru dispretul aratat clientilor prin faptul ca tin deschise maxim doua case de marcat cand magazinul e plin si stai la coada mai mult decat la cumparaturi!!! Nu mai zic de paletii cu marfa de care te impiedici pe culuoare si nu ai loc sa treci cu caruciorul! Deci sa le fie de bine celor din Tatarasi si poate si altora!

 • Sunteți o multinațională și avem „mari așteptări” din partea dumneavoastră……. Lidl fa plata ca se pare ca ai cam uitat…. vine acushi campania electorala… Scurt și la obiect domnul inspector… Bv lui

 • Ce,era așa de grav că au închis magazinul din Tătărași ce nereguli au fost eu am fost și ieri după amiază și magazinul era închis, iar marfă era încă pe rafturi de ce? Și dacă tine igienizarea 6 luni vor ține marfă pe standuri timp de 6 luni? Eu nu înțeleg de ce oamenii nu de duc în piețe saisi facă cumpărăturile vezi Piata Nicolina și în alte piețe ale Iașiului sunt sigur că aceleași probleme le are și Carrefour Felicia din Baza ,3 și ,Carrefour Era și alte supermarketuri și hipermarketuri .

 • eu de cate ori am fost la Lidl Nicolina, Tesatura, Galata, Moara de Foc sau Poitiers nu am fost inselat niciodata la bani. bonul corect, restul corect. nu stiu altii tot se plang ca difera pretul de la raft cu cel de la casa. de aia sunt cititoare de preturi in Lidl, Kaufland, Profi, Selgros, s.a.

 • A venit insipidul ala fanfaron, Constantinescu de la Bucuresti sa inchida magazine? Stiti ce era astazi la Lidl Galata? Plin! Randuri de oameni. Fiindca un satrap pus pe belit a luat si al doilea oras al Romaniei, la belit. Dai avertisment, dai amenda dar nu închizi magazine, gunoiule! Caci sufera lumea din cauza ta!

 • La Kaufland Nicolina este într-adevăr mizerie,mai ales în zona fructe-legume.
  Nu ai unde să-ți lași bagajul,majoritatea încuietorilor pt.bagaje sunt stricate.Reparati-le,va rugăm frumos!

 • Ieșean a expus in glumă situația de fapt !
  Au deranjat cu neplata șpagilor întocmai și la timp pe cineva sus politic din șpagovern și acum ” sunt trași de mînecă ” , proștii se bucură si le doresc sfîrșitul , și după aia de unde cumpărați proștilor ? Iar de la arabi ? De la rrrromi ? Ați uitat anii ’90? Voi de credeți că brusc și deodata Shell a plecat definitiv din rrrromînica? Că nu a dat la pace cu parandărăt

 • Verificați kauflandul din Pacurati ! O mizerie de nedescris , caruciiare murdare , în parcare haos , iar în interiorul kaufland -lui îți taie respirația,,putoare de la peste ” !

 • Dar dubele cu pepeni de pe marginea drumului au autorizație? 🙂 Faceti un control in piete daca tot vreti sa faceti treaba

 • Daca cumva au gasit gandaci , nu trebuie sa le inchida ! Dimpotriva.
  Aia sunt noul aliment , astia n-au auzit de directivele UE?

 • Eu nu inteleg cum adica inspectorii ANPC au dispus controale cu ocazia vizitei presedintelui? Pai nu e asta jobul lor pentru care sunt platiti gras? De ce nu sunt toata ziua pe teren sa faca verificari? Fac din faptul ca si-au facut treaba o data pe an o sarbatoare. Asta arata clar ca nu mizeria a contat (desi era nasoleala pe sub dulapuri si la zona de patiserie), ci probabil intarzierea spagii.

Adauga un comentariu