Local

Amenzi usturatoare pentru proprietarii de animale. Iata pentru ce motiv

Publicat: 03 nov. 2015
1

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor anunta ca, incepand cu data de 1 octombrie 2015, a fost demarata campania de vaccinare antirabica a cainilor din gospodariile populatiei la nivel national, care presupune nu doar imunizarea patrupedelor, ci si identificarea si inregistrarea lor, ca parte a strategiei de gestionare a intregii populatii canine din Romania.

In conformitate cu prevederile legale, actiunea de vaccinare antirabica este obligatorie si va fi efectuata doar la cainii identificati prin microcipare si insotiti de carnet de sanatate. Vaccinarea profilactica antirabica a cainilor, a pisicilor, a dihorilor domestici, a cainilor de stana, a animalelor din adaposturi speciale, precum si a animalelor salbatice din gradini zoologice, circuri si alte spatii in care acestea sunt adapostite, este obligatia proprietarilor si a detinatorilor de animale, persoane fizice sau juridice, cu respectarea legislatiei sanitar-veterinare in vigoare.

Vaccinarea antirabica a cainilor si pisicilor in varsta de peste 3 luni se realizeaza in campanie, o data pe an, in perioada octombrie – februarie, dar nu mai tarziu de un an de la ultima vaccinare, urmata de vaccinari de completare la animalele care nu au putut fi vaccinate in timpul campaniei. 

Pentru indeplinirea acestui obiectiv, proprietarii de caini vor da tot concursul medicilor veterinari de la Circumscriptiile Sanitare Veterinare de asistenta de care apartin, in vederea microciparii cainilor, achitand contravaloarea carnetului de sanatate, a microcipului si a manoperei de aplicare. Detinerea de caini neidentificati se sanctioneaza contraventional cu amenda de la 5.000 la 10.000 de lei.

Comentarii
  • Degeaba a murit Ionuţ,Dumnezeu să-l ierte! De atunci nu s-a mai făcut nici o microcipare şi de atunCi au mai murit oameni mâncaţi de câini. Cui îi pasă? Autorităţile sunt ocupate cu furatul a cea mai rămas din ţară.

  • In mun. Iasi nu este medic veterinar de circa, iar daca este acesta este ca si inexistent. In oras nu vine nimeni sa-ti bata in poarta sa te intrebe daca ai caini sau pisici. Proprietarii animalelor de companie merg la cabinete private, nu asteapta veterinarul de la circa( care circa? care veterinar ?)

Adauga un comentariu