Magazin

America, tara unde politia te baga la inchisoare daca dai de pomana

Publicat: 26 aug. 2013
1
Un grup de credinciosi din cadrul unei biserici din Carolina de Nord au fost amenintati de politisti cu inchisoarea, daca vor indrazni sa-i hraneasca pe oamenii strazii. Acestia urmau sa distribuie cafea si biscuiti, moment in care au fost obligati de politisti sa renunte la activitatea caritabila, enoriasii fiind amenintati cu inchisoarea.
In ultimii sase ani, voluntarii de la asociatia Love Wins Ministries ofera mancare saracilor din Raleigh, iar sambata si duminica impart cafea, biscuiti si un mic dejun. La sfarsitul saptamanii trecute, in timp ce se pregateau sa imparta mancare saracilor, voluntarii au fost intampinati de un politist care i-a amenintat.
„Ne-a spus, cat se poate de brutal, ca daca vom distribui mancare vom fi arestati. I-am rugat pe politisti sa ne permita sa dam mancarea celor 70 de saraci care asteptau la rand. Au refuzat categoric, iar eu am fost nevoit sa le spun oamenilor ca risc sa ajung la inchisoare daca le dau sa manance”, a scris reverendul Hugh Hollowell pe site-ul grupului de voluntari.
Politistii din Raleigh organizeaza astfel de actiuni, pe baza unei ordonante care interzice distribuirea alimentelor in parcuri. Cu toate acestea, voluntarii nu au oferit niciodata mancare in zonele interzise. In ultimii sase ani, voluntarii s-au adunat pe un trotuar dintr-o zona mai retrasa, unde oamenii strazii stateau la rand, primeau mancarea, apoi plecau, fara a se isca incidente.
„Nici un reprezentant al Politiei din Raleigh nu ne-a spus pana acum ce lege am incalcat sau de ce, dupa sase ani de cooperare amicala cu departamentul. Acum, deodata, fara nici un motiv, nu ne mai permit sa-i hranim pe cei nevoiasi”, a mai scris reverendul Hollowell. Mai mult, grupul de voluntari a aflat ca pentru a utiliza parcul trebuie sa plateasca o taxa de 800 de dolari. Purtatorul de cuvant al departamentului de politie, Jim Sughrue, a precizat pentru presa ca in acest caz nici o persoana nu a fost arestata.
„Oamenii doar au fost informati de faptul ca astfel de actiuni derulate in parc sunt interzise”, este varianta politiei. In ciuda evenimentului neplacut, reverendul a anuntat ca este decis sa gaseasca o zona unde sa nu fie deranjat de oamenii legii, pentru a putea hrani oamenii fara adapost. Intre timp, acesta spera sa gaseasca o persoana care detine cladiri sau parcari unde sa li se permita sa distribuie mancare.
Adauga un comentariu