Magazin

Americanii pot CONTROLA orice calculator din lume, chiar si fara conexiune la internet

Publicat: 17 feb. 2015
1
Agentia de informatii americana NSA ar fi gasit mijlocul de a disimula un softspion in hard-discurile fabricate de diferite societati informatice. Potrivit unor fosti agenti ai NSA, citati de Reuters, orice computer din lume poate fi teoretic controlat de agentia de spionaj americana. Aceasta gratie unei tehnici care permite NSA sa ascunda in hardurile fabricate de societati precum Western Digital, Seagate, Toshiba, IBM sau Samsung.
Asadar, nu mai este nevoie de nici un act de piraterie cibernetica, din moment ce virusul este preinstalat. El nu are nevoie de conectare la internet pentru a transmite datele culese din calculatorul spionat. Dezvaluirile fostilor angajati NSA vin dupa ce laboratoarele Kaspersky, o firma moscovita care fabrica soft-uri de securitate informatica, a descoperit programe de spionaj in computere din mai multe tari.
Potrivit Kaspersky, tara cea mai afectata de spionajul cibernetic ar fi Iranul, urmata de Rusia, Pakistan, Afganistan, China, Mali, Siria, Yemen, Algeria. Spionajul ar avea drept tinte institutii militare si guvernamentale, societati de telecomunicatii, banci, intreprinderi din sectorul energetic, centre de cercetate nucleare, presa sau islamisti, a precizat Kaspersky.
Comentarii
Adauga un comentariu