Stiri

Americanii prefera iOS iar europenii prefera Android, conform Kantar Worldpanel

Publicat: 07 ian. 2013
5

Apple a intampinat ceva probleme cu cel mai recent terminal al sau, insa acest lucru nu a impiedicat compania, conform datelor publicate Kantar Worldpanel, sa atinga cea mai buna cota de piata din istoria sa. Acest lucru este valabil insa doar in Statele Unite, batranul continent avand preferinte diferite care au consolidat pozitia platformei rivale de la Google, doar unele tari reactionand pozitiv la noul iPhone 5.

Conform datelor centralizate de Kantar Worldpanel in intervalul augost – octombrie, Apple a depasit pentru prima data in istoria sa  o cota de piata de 50 de procente. De la cele 35,8 procente inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, Apple a sarit la 53,3 procente, castigul cotei de piata facandu-se in detrimentul platformelor Android, Symbian si BlackBerry OS. In afara de Apple, singura platforma care a cunoscut un progres a fost Windows Phone, cota acestuia fiind insa inca foarte mica: 2,6 procente.

Atunci cand vine vorba de Europa, cotele de piata arata cu totul altfel. Din cele cinci economii majore analizate de Kantar Worldpanel, doar Marea Britanie si Franta au parut impresionate de noul iPhone 5, fara ca saltul cotei de piata Apple sa faca un salt mai mare de 5,3% la un maxim de 36,1, respectiv 24,1 procente. Situatia Apple in Germania poate fi considerata practic stationara, in timp ce Italia si Spania sunt in scadere usoara.

Daca europenii nu apreciaza atat de mult iPhone, in mod cert o fac in cazul telefoanelor Android. Cifrele comasate ale celor cinci economii mai sus mentionate au aratat o crestere importanta de 9,2 procente, acesta dominand acum piata europeana cu 61 de procente din totalul terminalelor vandute. In unele cazuri, precum cel al Spaniei, acesta detine nu mai putin de 84,1 procente din piata. La fel ca in cazul Statelor Unite, Windows Phone a inregistrat o crestere, de data aceasta ceva mai mare, de circa 2 procente, in timp ce toate celelalte platforme precum Symbian, BlackBerry OS si Bada au inregistrat scaderi.

Adauga un comentariu