Auto-Moto

Americanul Robby Gordon, eliminat de la Raliul Dakar

Publicat: 12 ian. 2012

Americanul Robby Gordon, al doilea la clasa auto în Raliul-raid Dakar-2012, a fost eliminat din cursă, miercuri, la Arica, de către Colegiul comisarilor, din cauza utilizării unui motor care nu este conform din punct de vedere tehnic, pe Hummer-ul N.303 pe care îl pilota, se arată într-un comunicat al comisarilor.

Americanul a caştigat etapa a 9-a, marţi, între Antofagasta şi Iquique şi figurează în poziţia secundă la general, la 5’58’ de francezul Stephane Peterhansel (Mini). Gordon a decis să facă apel la această decizie, astfel că poate continua, demersul său suspendand sancţiunea.

Practic, Federaţia franceză a sportului automobil (FFSA), într-un termen de 2 luni, va da o decizie finală, şi aceasta susceptibilă de apel, din partea concurentului, în faţa FIA. In această situaţie, clasamentul general auto al celei de-a 33-a ediţii a Dakarului rămane provizoriu, inclusiv după sosirea de la Lima, cu excepţia împrejurării unui abandon al lui Gordon, precizează organizatorii.

Potrivit unor elemente aflate din bivuac, în timpul verificărilor tehnice de marţi seara comisarii au constatat că Robby Gordon a modificat sistemul de intrare a aerului în motorul său. Comentatorii amintesc că, din cauza repetatelor probleme tehnice, un alt utilizator de Hummer, chiar caştigătorul de anul trecut, qatarezul Nasser Al-Attiyah, a abandonat.loading...

Adauga un comentariu