WoW!

Amestecă miere cu scorţişoară şi nuci. La ce este bun

Publicat: 21 ian. 2020

Amestecul de miere, nuci şi scorţişoară are, pe lângă o mulţime de beneficii şi un gust extraordinar de bun, ceea ce îl face agreat în primul rând de copii, dar nu numai.

Acest medicament, căruia i s-a atribuit de-a lungul vremii, pe bună dreptate, denumirea de elixir, are beneficii pentru foarte multe afecţiuni, însă, dintre cele mai remarcabile efecte, menţionăm, întărirea sistemului imunitar, care este cauza principală a celor mai multe boli. Deşi, fiecare dintre cele trei ingrediente are efecte benefice şi separat, în combinaţia propusă efectele lor se cumulează şi acţionează sinergic, amplificând astfel procesul vindecător.

Amestecă miere cu scorţişoară şi nuci. La ce este bun

Iată, aşadar, mai jos, care sunt dintre cele mai notabile efecte pe care combinaţia de miere cu nucă şi scorţişoară le are asupra organismului.

  • Aşa cum am spus şi mai devreme, în capul listei este întărirea sistemului imunitar; apoi
  • Previne şi tratează afecţiunile inimii
  • Stimulează memoria şi sporeşte procesul de învăţare
  • Energizeaza organismul şi reduce oboseala
  • Contribuie la scăderea colesterolului
  • Consumat dimineaţa pe stomacul gol, este emolient şi binefăcător în gastrita şi ulcer

Se administrează între 1-3 linguriţe de amestec pe zi. Poate fi consumat şi de copii, şcolari mai ales, pentru a le uşura procesul de învăţare, sau studenţilor, în timpul examenelor. De asemenea, se poate da, anemicilor, bătrânilor şi celor slăbiţi fizic sau surmenaţi intelectual.

Mod de preparare

Pentru 200 gr. miez de nucă măcinat, avem nevoie de 400 gr. miere de albine şi 3-4 linguriţe de scorţişoară pudră. Miezul de nucă se macină şi se amesteca, pe rând, mai întâi cu scorţişoară, apoi cu mierea până când se omogenizează. În cazul în care mierea nu mai este lichidă, şi a intrat în procesul de zaharisire, se pune la bain marine pentru a o readuce la formă lichidă şi pentru a fi mai uşor de amestecat.

Amestecul obţinut se pune în borcan cu ajutorul unei linguri şi se păstrează la răcoare pe parcursul administrării lui.loading...

Adauga un comentariu