Local

Ampla actiune a politistilor pentru informarea batranilor din Iasi – FOTO

Publicat: 11 feb. 2016
1
Astazi, 11 februarie, in intervalul orar 13:30 – 15:30, politistii de la Biroul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au organizat si desfasurat o activitate care a avut loc la sediul „Centrului de zi pentru persoane varstnice Alexandru cel Bun”, din cadrul Directiei de Asistenta Comunitara (DAC) din municipiu.

Vezi si  ATENTIE! Escrocii cu metoda accidentul au trecut la un nou nivel

Au fost prezentate cele mai frecvente infractiuni comise asupra persoanelor varstnice, inregistrate la nivelul inspectoratului de la inceputul anului, in special cele de inselacine prin metoda „accidentul” si valoarea prejudiciului total inregistrat. Prin aducerea in discutie a unor cazuri reale, s-a dorit informarea participantilor cu privire la modul in care infractorii actioneaza, mijloacele folosite de acestia pentru a fi cat mai credibili si a produce o puternica tulburare emotionala victimei. Au fost oferite recomandari clare, punctuale, care trebuie cunoscute si aplicate de orice persoana care primeste un astfel de apel telefonic.
Avand in vedere statistica accidentelelor rutiere, politistul a facut recomandari privind siguranta personala, cu referire la obligatia de a respecta regulile de circulatie in calitate de pieton, fiind precizat si cuantumul amenzii aplicate in cazul traversarilor neregulamentare. Cu aceasta ocazie au fost inmanate 70 de ghiduri de buzunar cu informatii practice pentru siguranta personala si a proprietatii. La activitate au participat 70 de beneficiari ai centrului si doi asistenti sociali.
Adauga un comentariu