Local

Ample actiuni rutiere in Iasi. Politistii au impartit zeci de amenzi

Publicat: 19 nov. 2018
1

Politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi au actionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost aplicate 719 sanctiuni contraventionale, dintre care 711 conform O.U.G. nr. 195/2002 si 8 conform altor acte normative.

Citeste si: EXCLUSIV! Furtul anului la Iasi! Mai multi barbati au furat peste 60.000 de euro si 1 miliard de lei vechi

Astfel, au fost aplicate 144 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regimului legal de viteza pe drumurile publice, 10 pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, 8 pentru abateri savârsite de biciclisti, 67 pentru nerespectarea legislatiei rutiere de catre pietoni, 30 pentru nerespectarea regulilor rutiere privind depasirea si 460 pentru alte abateri.

Citeste si: Actiune uriasa a politistilor ieseni! Sute de soferi au fost trasi pe dreapta de catre oamenii legii! Unii s-au ales cu dosare penale – FOTO, VIDEO

Au fost retinute 72 de permise de conducere, dintre care 19 pentru nerespectarea regimului legal de viteza pe drumurile publice, 30 pentru nerespectarea regulilor rutiere privind depasirea, 10 pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor si 13 pentru alte abateri.

Citeste si: Cel mai SUFLETIST hot din Iasi a ajuns dupa gratii! In fata politistilor s-a jurat ca nu a furat, dar cu toate acestea a fost dispus sa plateasca tot ce i-a disparut unei femei

Totodata, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare si au fost constatate 10 infractiuni la regimul rutier. Spre exemplu, un barbat de 42 de ani, din judetul Vaslui, a fost sanctionat contraventional, cu amenda, fiindu-i retinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a condus un auto, pe DN 24, în comuna Schitu Duca, cu viteza de 102 km/h, control radar, sector de drum limitat la 50 km/h.

Adauga un comentariu