Local

Ample controale ale polițiștilor din Iași în trafic! Peste 100 de permise au fost ridicate de către agenții de la rutieră în doar câteva zile

Publicat: 14 sept. 2021
Polițiștii din Iași în timpul unor controale în trafic

În doar câteva zile, polițiștii din Iași au ridicat peste 100 de permise de conducere. Polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere pe drumurile publice din județul Iași. Astfel, în urma acțiunilor derulate în perioada 6-12 septembrie a.c., polițiștii rutieri ieșeni au aplicat 1.092 de sancțiuni contravenționale

Polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere pe drumurile publice din județul Iași. Astfel, în urma acțiunilor derulate în perioada 06-12 septembrie a.c., polițiștii rutieri ieșeni au aplicat 1.092 de sancțiuni contravenționale, dintre care 278 pentru viteză, 15 pentru neacordare prioritate pietoni, 10 pentru neacordare prioritate vehicule, 34 pentru abateri comise de pietoni, 17 pentru depășiri neregulamentare, 12 pentru conducerea unui auto sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri. Polițiștii au reținut 131 permise de conducere, dintre care 39 pentru viteză, 12 pentru alcool, 17 pentru depășiri neregulamentare, 10 pentru neacordare prioritate vehicule, 15 pentru neacordare prioritate pietoni, iar restul pentru alte abateri. Au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare. Au fost constatate 7 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 3 pentru conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan

Polițiștii Serviciului Rutier Iași au depistat un bărbat de 37 ani care conducea un auto pe drumul public din municipiul Iași, având în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Și polițiștii Biroului de Ordine Publică Pașcani au depistat un bărbat de 34 ani care conducea un auto pe drumul public din localitatea Pașcani, având în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

A refuzat să sufle în aparatul alcooltest

Nereguli au fost descoperite și de polițiști de la alte secții. De exemplu, agenții din cadrul Secției V de Poliție efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și refuz de recoltare a probelor biologice. Din cercetări a rezultat că, pe 4 septembrie 2021, în jurul orei 21:00, un bărbat de 32 de ani ar fi condus un autoturism pe șoseaua Bucium, din municipiul Iași, deși nu are permis. Întrucât mirosea a alcool, acestuia i s-a solicitat să sufle în aparatul alcooltest, însă el a refuzat. De asemenea, acesta a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Comentarii
 • Nu mai ridicaţi în slăvi poliţia pentru că nu merită.
  Atîta dispreţ şi bătaie de joc la adresa cetăţenilor nu am mai văzut nicăieri
  În fiecare dimineaţă in faţă la TEPRO stau în plina intersecţie TIR uri (st. de autobuz ,şcoală în apropiere ), toată zona Industrială stau TIR uri la descărcat ceriale.
  De ce nu sunt parcate în incita VEL PITAR ?
  Au hectare de teren liber , să-şi amenajeze parcări în incinta unităţii .
  Domnule Primar , mai veniţi prin oraş dimineaţa pe la ora 7 să vedeţi oraşul, vor veni alegerile……

 • va rugam sa verificati mai intens masinile cu nr de VS si NT. sunt de cosmar in trafic. marea majoritate se califica la amenzi sau/si suspendare permis. stau drept dovada si nr mare de accidente in care sunt implicate masini conduse de soferi din Neamt si Vaslui….

Adauga un comentariu