Diete si regimuri

Amprenta metabolica este decisiva in dieta de slabire. Vezi ce tip metabolic esti pentru a sti ce conduita sa adopti (II)

Publicat: 21 ian. 2011

Tipul metabolic „stresat”

Caracteristici:

– te enervezi repede, esti iritabila.

– nu esti pretentioasa la mancare – poti manca aproape orice.

– adaugi un plus de sare in mancare, cel mai adesea fara sa gusti in prealabil.

– te calmezi mancand.

– greutatea ta variaza destul de mult, fara un motiv aparent.

– te simti deseori balonata.

– preferi mai degraba alimentele sarate decat pe cele dulci.

– nu dormi prea bine si ai deseori dureri de cap.

Potrivit nutritionistilor americani, persoanele care se incadreaza in acest tipar au o problema cu stresul. Trebuie sa gasesti o modalitate de a lupta impotriva lui, dar si de a-ti modifica stilul alimentar. Ai tendinta sa mananci des, deoarece ai impresia ca acest lucru te calmeaza. Probabil consumi multa cafea si fumezi din acelasi motiv – sa te calmezi.

Stresul prefera femeile 

Plante care cresc rezistenta organismului la stres 

Recomandari:

Alcatuieste-ti meniul doar pe baza alimentelor simple, nepreparate si usor digerabile. Cel mai bine ar fi sa eviti cat de mult poti alimente precum fasole boabe, mazare, linte, cereale, orez, fructe uscate, deoarece sunt in general iritante pentru tipul tau metabolic.

Redu consumul de sare si de bauturi carbogazoase de orice tip, renunta la fumat sau redu numarul tigarilor fumate intr-o zi (toate acestea blocheaza secretiile digestive), nu te aseza la masa cand esti iritata si ia cate o pauza scurta dupa fiecare fel de mancare.

Citeste si:

Amprenta metabolica este decisiva in dieta de slabire. Vezi ce tip metabolic esti pentru a sti ce conduita sa adopti (I) loading...

Adauga un comentariu