Sport

Ana Maria Popescu, cu lacrimi în ochi la sosirea în Romania de la Rio

Publicat: 24 aug. 2016

Medaliata cu aur împreuna cu echipa de spada a României, Ana Maria Popescu a ajuns azi de la Rio. Cu ochii în lacrimi, ea a declarat ca pe lânga fericirea produsa de medalia de aur, a avut si neplaceri mari în Brazilia si a criticat Comitetul Olimpic si Sportiv Român.

„Cui nu i-ar fi dor de casa dupa ce sta o luna de zile plecata. Îti faci treaba bine si pe urma parca esti pedepsit si trebuie sa mai stai acolo inca 12 zile. Am lacrimi in ochi de dor si de bucurie ca am ajuns acasa. Ma bucur ca macar de data asta putem sa plangem de fericire, de bucurie, dar pentru noi asteptarea competitiei si asteptarea de dupa au fost foarte lungi si nu am inteles de ce a trebuit sa stam acolo, de ce abia acum ajungem acasa. Am si uitat ce am facut. Pentru noi tot ce era mai important era sa venim acasa, sa ne vedem cu familiile noastre, mai ales ca ma intorc de la Rio cu gustul dulce al victoriei, dar si cu un gust amar pentru ce s-a intamplat, pentru anumite declaratii. As vrea sa fac anumite precizari, ca toata lumea sa inteleaga. Legat de echipament, da, au fost probleme. Am fost acuzate ca am dat masuri mici… Nu, am dat masurile pe care noi le purtam dintotdeauna la treninguri indiferent ca am fost echipate de federatie, COSR sau altcineva. Pe langa asta, stiti foarte bine ca dupa numai 3 zile de concurs nu puteam sa ridicam ochii din pamant de rusinea rezultatului de la individual. Oameni de la care ma asteptam sa fie in aceeasi echipa cu mine si sa…, nu neaparat pe umarul carora sa plang, au fost primii care au dat cu pietre si nu mi se pare normal. Am fost numiti aroganti, ni s-a spus ca am mers nepregatiti la Jocurile Olimpice, ca am mers sa ne batem joc. Permiteti-mi sa nu cred asa ceva, sa spun ca eu nu cred ca unul dintre colegii mei poate sa faca o asemenea aroganta, cu ghilimelele de rigoare, sa mearga nepregatiti acolo si sa isi bata joc de sansa pe care o au o data la 4 ani.
Singura experienta frumoasa de la Rio este acest rezultat, aceasta medalie. Ma bucur pentru ca este castigul si reusita unei generatii pana la urma, atat din punct de vedere al sportivelor cat si al antrenorilor. Eu zic ca aici se termina un capitol, un capitol important din spada romanesca si vedem ce mai scriem mai incolo. Nu te mai incalzesc scuzele in momentul in care oamenii in care aveai incredere te-au dezamagit. Pe mine una nu ma incalzesc scuzele. Cu siguranta nu echipamentul este vreun motiv pentru care nu au fost unele rezultate. Va garantez ca mergand prin satul olimpic ai un sentiment de inferioritate, nu poti sa ridici capul din pamant ca esti… Noi aveam o gluma intre noi ca suntem imbracati de la ajutoare. Era o gluma cu un gust sarat, amar, pentru ca nu puteam sa ne amuzam de treaba asta. Pot sa va spun ca pana si echipa refugiatilor, 10 atleti sub steagul CIO, erau undeva langa noi, putin mai sus”, a spus Ana Maria Popescu.loading...

Adauga un comentariu