Local

Anabolizante, tigari si autoturisme confiscate in vama – FOTO

Publicat: 15 ian. 2012

Vamesii de la Albita si Siret au confiscat la sfarsitul saptamanii trecute cateva mii de pachete de tigari, medicamente anabolizante si cateva autoturisme. „Duminica dimineata, în jurul orei 7.55, cu 5 minute înainte de schimbarea turei, la Biroul Vamal de Frontiera Albita s-a prezentat pentru control vamal, pe sensul de intrare, un autoturism marca Opel Meriva înmatriculat în Anglia, condus de un cetatean moldovean. În urma controlului amanuntit, inspectorii vamali au descoperit 1.315 pachete de tigari de contrabanda marca Winston ascunse în locasuri special amenajate în bord, în praguri si în podeaua autoturismului, prin decupare, chituire si vopsire”, a declarat Liana Barbu, purtatorul de cuvant al Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Iasi. Tigarile si autoturismul au fost confiscate, iar soferul a fost amendat cu suma de 5.000 lei, din care a achitat pe loc 3.200 lei.

Tot la Albita, vamesii au gasit sambata, asupra unui cetatean român care se întorcea din Republica Moldova, 148 pachete de tigari de contrabanda ascunse în bagajele personale, pe corp, în filtrul aer si în bordul autoturismului. Soferul a fost amendat cu suma de 5.000 de lei, iar autoturismul, marca Rover, a fost retinut pana la plata amenzii.

In aceeasi zi a fost descoperita o persoana care încerca sa introduca în tara produse anabolizante aflate pe lista interzisa. Vamesii au gasit ascunse in bagaje 25 fiole de Testosteron, 50 pastile Tiromed, 160 pastile Strombafort, 120 pastile Danabol, 140 pastile Clenbutirol si 100 pastile Metronidazol. Posesorul produselor anabolizante a fost amendat cu 30.000 lei.

In Vama Siret, echipa comuna de control formata din inspectori vamali si politisti de frontiera a descoperit tigari de contrabanda in patru autoturisme si a decis confiscarea a trei dintre ele. Astfel, 2.080 pachete de tigari marca Monte Carlo au fost gasite în semiaripile din spate si în barele de protectie din fata si spate ale unui Ford Cougar, 470 de pachete de tigari marca Viceroy în grila de aerisire, în podeaua si rezervorul unui Alfa Romeo si 330 pachete de tigari Viceroy în grila de aerisire si în podeaua ce duce spre rezervor a unui VW Golf.

Adauga un comentariu