Curiozitati

ANAF nu mai trimite scrisori acasa. Ce se intampla de la 1 septembrie

Publicat: 25 iul. 2018
9

"Nu mai trimitem plicuri acasa, s-a inchis", spune ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, spunand ca toti contribuabilii care sunt obligati sa depuna declaratia unica vor avea un timp de gandire pana la 1 septembrie pentru a-si confirma datele in spatiul virtual.

31 iulie este termenul limita pentru depunerea declaratiilor unice! Pana in momentul de fata, 30 la suta din populatie a facut demersurile pentru plata online, la care beneficiaza si de o reducere de cinci la suta.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici a precizat ca, in sistemul virtual, contribuabilul poate oricand sa opereze modificari cu privire la situatia sa financiara si fluxul de venituri.

Peste 602.000 de declaratii unice au fost depuse pana in prezent, iar 30% online, ceea ce reprezinta o crestere fantastic de mare, de la 5% la inceputul anului, a declarat, marti seara, ministrul Finantelor Publice, citat de TVR.

Toata populatia, persoana fizica, care are venituri din alte activitati si asa mai departe, a primit acasa prin Posta Romana o parola de acces cu o lista scurta de pasi de parcurs. Cu acea parola omul se poate inscrie in spatiul virtual sa-si depuna acesta declaratie unica. Au fost in ultimele zile, pana pe 16, cand era termenul initial, foarte multe mii de romani care depuneau online si atunci sistemul, normal ca a inceput sa incetineasca mersul – nu neaparat bunul mers- si ne-am extins pana pe 31 iulie, asa ca mai sunt cateva zile, dupa care se vor plati si amenzi, a spus ministrul Finantelor.

Acesta a spus ca pana la 1 septembrie cei care au depus pe hartie vor putea intra cu parola de acasa in spatiul virtual sa isi confirme datele introduse de ANAF, iar dupa aceasta data "toate vor fi online si se comunica numai online intre noi si contribuabili".

"O sa dam probabil un timp de gandire, pana la 1 septembrie, probabil o luna si ceva de zile, astfel incat cei care au depus pe hartie sa intre cu parola de acasa in spatiul virtual sa isi confirme datele, poate colegii mei au gresit cand au introdus in sistem, si la 1 septembrie efectiv toate vor fi online si se comunica numai online intre noi si contribuabili. Nu mai trimitem plicuri acasa, s-a inchis. Rectificarea declaratiei o puteti face oricand doriti daca intrati in spatiul virtual si puteti beneficia de o reducere de cel mult 10%, 5% ca ati depus online si inca 5% ca ati depus pana la finalele lunii decembrie. Termenul de plata final este pana in martie anul viitor, dar daca faceti pana in decembrie aveti 5% reducere, iar de la 1 ianuarie 2019, repet este singura cale de comunicare intre noi si cotribuabil, fie ca e persoana fizica, fie juridica", a mai spus seful de la Finante.

Adauga un comentariu