Sanatate si frumusete

Analgezic natural, leac imbatabil impotriva durerilor

Publicat: 14 ian. 2019
14

Salcia alba, mai exact coaja acestui arbore este folosita de peste mii de ani ca remediu impotriva durerilor. De exemplu, egiptenii o foloseau pentru a trata durerea si inflamatia, in timp ce Hipocrate o recomanda pentru afectiunile reumatice ale articulatiilor. Cu toate acestea, abia in anul 1829 ingredientul activ – salicin – a fost identificat si ulterior folosit pentru dezvoltarea medicamentului Aspirina.

Salcia alba este un copac originar din Europa si Asia. Specialistii sustin ca scoarta de salcie alba contine aceleasi proprietati chimice ca si aspirina. De aceea, poate sa fie utilizata ca alternativa naturala la anumite analgezice.

Coaja de salcie poate fi achizitionata de la multe farmacii si aproape orice magazin de produse alimentare de sanatate intr-o forma in forma de pudra, incapsulata. De asemenea, poate fi folosit sub forma de ceai. Iata ce beneficii are aceasta planta:

  • Sunt studii care sustin ca acesta este util pentru ameliorarea disconfortului dat de artrita, dar si ca un consum regulat va contribui la incetinirea bolii.
  • Aceasta planta are efect si pentru protectia inimii, se pare ca ar putea reduce riscul de accident vascular cerebral si atac de cord.
  • Amelioreaza crampele musculare si simptomele caracteristice sindromului premenstrual.
  • Reduce ridurile si previne imbatranirea pielii. Sunt studii care sustin ca planta poate reduce aspectul ridurilor si amelioreaza petele de varsta.
  • Scoarta ajuta la pierderea in greutate.
  • Avand proprietati antiinflamatorii, scoarta de salcie alba este un remediu excelent pentru brusita dar si pentru tratarea tendinitei.
  • Combate durerile de spate. Exista studii care au aratat ca scoarta de salcie alba este eficienta pentru ameliorarea durerilor de spate.
  • Reduce febra. Una dintre cele mai importante proprietati antiinflamatorii ale scoartei de salcie este reducerea febrei.
  • Poate preveni durerea de cap si poate ameliora migrenele.
  • Efectele adverse spun specialistii sunt rare si apar in cazul persoanelor care sunt alergice si la aspirina sau la alte analgezice. Au fost raportate si cazuri in care coaja de salcie alba poate interactiona cu anumite medicamente precum sunt beta-blocantele. Totodata, copiii si adolescentii pana la varsta de 16 ani nu trebuie sa consume aspirina sau scoarta de salcie alba deoarece la ei exista riscul de Reye, o afectiune rara care provoaca leziuni ale creierului si ficatului. Nici femeile gravide sau cele care alapteaza nu trebuie sa consume. Pacientii diagnosticati cu ulcer gastric ar trebui sa fie deosebit de atente la coaja de salcie alba, deoarece exista riscul de sangerari la nivelul stomacului.
Adauga un comentariu