Medicamente

Analgezicele nu ar trebui prescrise pentru tratarea durerilor cronice

Publicat: 10 aug. 2020
Analgezicele, ineficiente in dureri cronice

Analgezicele, ineficiente in dureri cronice. Analgezicele precum paracetamolul, ibuprofenul, aspirina și opioidele pot face mai mult rău decât bine și nu ar trebui prescrise pentru a trata durerea cronică, au spus oficialii din domeniul sănătății.

Proiectul Institutului Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire (Nisa) a spus că există „puține sau nicio dovadă” că medicamentele utilizate frecvent pentru durerea primară cronică au făcut vreo diferență în calitatea vieții, a durerii sau a suferinței psihologice a oamenilor.

Dar proiectul de ghid, publicat luni, a spus că există dovezi că pot provoca vătămări, inclusiv dependență.

Președintele comitetului de orientare, Nick Kosky, a spus că, deși pacienții se așteptau la un diagnostic clar și la un tratament eficient, complexitatea afecțiunii înseamnă că medicii de familie și specialiștii se pot descurca dificil.

Psihiatrul consultant de la Dorset HealthCare NHS University Foundation Trust a adăugat: „Această neconcordanță dintre așteptările pacienților și rezultatele tratamentului poate afecta relația dintre profesioniștii din domeniul sănătății și pacienți, o posibilă consecință a acesteia fiind prescrierea de medicamente ineficiente, dar dăunătoare.

Analgezicele, ineficiente in dureri cronice

Acest ghid, prin favorizarea unei înțelegeri mai clare a dovezilor privind eficacitatea tratamentelor durerii cronice, va ajuta la îmbunătățirea încrederii profesioniștilor din domeniul sănătății în conversațiile lor cu pacienții.

Durerea primară cronică este o afecțiune în sine care nu poate fi contabilizată de un alt diagnostic sau ca un simptom al unei afecțiuni subiacente, a spus Nice.

Acesta se caracterizează prin suferință emoțională semnificativă și dizabilitate funcțională, cu exemple inclusiv dureri cronice larg răspândite și dureri musculo-scheletice cronice, a adăugat acesta.

Nisa a spus că aproximativ o treime sau jumătate din populație poate fi afectată de durere cronică, în timp ce aproape jumătate dintre persoanele cu boli au un diagnostic de depresie și două treimi nu sunt în stare să lucreze din cauza acesteia. De asemenea, recomandă ca unele antidepresive să fie luate în considerare pentru persoanele cu dureri primare cronice.

Dar paracetamolul, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi aspirina și ibuprofenul, benzodiazepinele sau opioidele nu ar trebui să fie oferite, deoarece există prea puține dovezi care să facă vreo diferență în calitatea vieții oamenilor, durerea sau suferința psihologică. Au existat dovezi că pot provoca vătămări, inclusiv o posibilă dependență.

Proiectul de ghid a mai spus că medicamentele antiepileptice, inclusiv gabapentinoizii, anestezicele locale, ketamina, corticosteroizii și antipsihoticele nu ar trebui să fie oferite oamenilor pentru a gestiona durerea primară cronică, deoarece, din nou, nu existau prea multe dovezi că aceste tratamente funcționează, dar ar putea avea posibile prejudicii.

Adauga un comentariu