Local

Analiza dură a şefului organizaţiei municipale PSD Iaşi, Marius Ostaficiuc, după alegerile locale 2020. Ce spune acesta despre candidatura Cameliei Gavrilă la Primăria Iaşi

Publicat: 01 oct. 2020
ALT=«Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi»
Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi

Marius Ostaficiuc, liderul PSD Iasi, a analizat situația Partidului Social Democrat în raport cu alegerile locale din 2020. Acesta a vorbit despre candidatura Cameliei Gavrilă dar și despre modul în care Maricel Popa a gestionat atât deciziile la nivelul municipiului Iași, cât și relația cu anumite persoane din filiala ieșeană a social democraților.

„Motive pentru scorul slab obținut de PSD în municipiul Iași

1. Impunerea unei candidaturi falimentare din start, cea a doamnei Camelia Gavrilă

1.a. Doamna Camelia Gavrilă, ex-PNL, nu a reușit să se identifice cu profilul politicianului de stânga. A fost percepută ca un candidat-hibrid, incapabil să dea satisfacție unui segment considerabil din electoratul PSD. Una din vulnerabilitățile majore ale contracandidatului Mihai Chirica, aceea de traseist politic, nu a putut fi exploatată tocmai din eticheta similară de care se „bucură” dna Gavrilă.

1.b. Campania doamnei Camelia Gavrilă a fost una slabă, bazată pe o cantitate imensă de retorică și pe foarte puțin spirit practic. Profilul ei intelectual, de teoretician, nu a răspuns așteptărilor unui electorat ce își dorea soluții concrete la problemele orașului. Citatele din Platon și alți filosofi pe care în plină campanie le folosea dna Gavrilă nu au avut alt efect decât amuzamentul general al ieșenilor.

1.c. Creditată cu puteri nelimitate de președintele PSD Iași Maricel Popa, cu care a făcut tandem, dna Gavrilă a evitat comunicarea factică atât cu organizația municipală, cât și cu președintele ei, Marius Ostaficiuc. Comportamentul ei electoral a părut adeseori al unui candidat independent, nu al unuia reprezentând PSD.

1.d. Alăturarea publică a tandemului Popa – Gavrilă a fost una neinspirată, cei doi fiind radical diferiți în plan uman, intelectual și fizic.

Marius Ostaficiuc: „Dl Maricel Popa a făcut tot posibilul să înlăture orice tip de colaborare ce i-ar fi știrbit, în opinia sa, strălucirea personală”

1.e. În mod inexplicabil, ignorând sondajele din precampanie, dl Maricel Popa l-a scos din cursa pentru candidatură pe reputatul medic Tudor Ciuhodaru, asumându-și astfel, cel puțin pe Municipiu, un scor final cu până la 10 procente mai mic.

2. Neinzestrat cu o gândire de tip politic, dl Maricel Popa nu doar că nu a avut o strategie care să armonizeze municipiul și restul județului din punct de vedere electoral, dar a făcut tot posibilul să înlăture orice tip de colaborare ce i-ar fi știrbit, în opinia sa, strălucirea personală.

3. O serie de acțiuni necugetate comise de dl Maricel Popa în precampanie și în campanie au creat, cel puțin la nivel de municipiu, impresia de personaj nefrecventabil. Tentativa sa de a restructura instituțiile de cultură, bâlbâielile legate de Aeroportul Iași, conflictele și diversiunile în care a târât oameni importanți din PSD Iași, incultura crasă pe care a probat-o la fiecare ieșire publică, modul discreționar și abuziv de a lua decizii politice – iată doar câteva dintre motivele pentru care orașul Iași – oraș cultural, cu înaltă spiritualitate – l-a refuzat electoral pe dl Maricel Popa.

Rândurile de mai sus, pe care cu sinceritate mi le asum, aparțin unui președinte de organizație pe care dl Maricel Popa l-a tratat ca pe un contra-candidat, nu ca pe un colaborator. Adeseori am avut impresia în această campanie că nu Costel Alexe și Marius Bodea erau adversarii d-lui Popa, ci Marius Ostaficiuc, colegul de partid și de tranșee.

La ce a servit experiența mea de două decenii într-ale politicii?

La ce a servit capitalul de cunoaștere strategică pe care l-am acumulat de-a lungul atâtor campanii? La ce a servit fidelitatea mea, probată în timp, față de PSD? Domnului Popa, clar, nu i-a servit la nimic. El și-a fost și își este suficient sieși.

Analiza de mai sus, făcută cu amărăciune, nu cu patimă, nu are nicio legătură cu poziția mea flagrant neeligibilă de pe listele d-lui Maricel Popa. Și pe poziția întâi dacă eram, procedam la fel, cu aceeași sinceritate… Pur și simplu sunt lucruri care trebuie spuse acum, când poate că încă nu e prea târziu…”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Comentarii
 • Ostaf are bani din vreo 5…6 locuri de pe unde la pus Popa și acu ii trage la gioale sa devină el tartorul roșu de 5 ori mai rău și incult ca Popa. Ostaf nu poate vorbi de cultura in Iași poate doar de cultura de porumb. Are bani sa plătească 5 scribi doar nu credeți ca ar fi el in stare sa scrie asta. Moare de ciuda ca o fost îndepărtat de la ciolan și pune pe alții sa scrie in locul lui da plătește. Ostafeiciuc dacă candidă la primărie lua2%. Poate ne scapă Popa de Ostafeiciuc. Sau se prind de mâna.

 • Agariciul asta scialist ar trebui sa ne faca o analiza a ordonantei 13 !, o analiza la 10 August cand psd a ucis democratia a snopit romanii in bataie si sau pisat pe diaspora !, sa mai faca o analiza si la inchiderea oraselor pe timpul distractiilor psd, ce mai face seful lui , infractorul dragnea , etc, etc !, si ca sa nu uit sai aduc aminte ca diaspora nu uita si o sa se pise pe psd si la urmatoarele alegeri din Decembrie si la restul celorlalte in vecii vecilor !, abia astept ca eu si familia mea sa pun stampila unde trebuie ca psd sa devina o istorie urata si de trista amintire a a poporului Roman

 • Bravo mariusee… de cand astepti momentul asta sa ii dai la gioale lu’ sefu. Fa cu el cum ai facut cu Nichita. Toarna-l si incearca sa cresti in partid!!

 • Bravo mariusee… de cand astepti momentul asta sa ii dai la gioale lu’ sefu. Fa cu el cum ai facut cu Nichita. Toarna-l si incearca sa cresti in partid!!

 • Mai spogar de doi lei , cât ai fost la comisia de urbanism la municipiu ,ai luptat in Tg Cucu pt șpagă , iar acum sărăntocule ești mari politician .Laicu vine la drumurile naționale si se cam descotoreseste de tine .

 • Baghiule ai grijă cum vorbești cu CONSILIERII LOCALAI! Jegule tu care ești un SANDILĂU cu acte in regulă,un BETIV rudimentar care bea până se pi-pi pe el ,stă pe arcuri și suge p—a- n parcuri , aduci atingeri demnității unui CONSILIER LOCAL încercând să-l intimidezi! Îl sfătuiesc pe CL LAICU sa sesizeze DNA in cazul tău pentru șantaj! Te-n gură de sandilău!

 • Ce pulane va lua dementul de Laicu pe schinare dacă va face circ la ședințele de CL. Am vorbit cu colegul meu de doctorat col. dr. Liviu Zamfirescu și m-a asigurat că dacă psihopatul de Laicu va tulbura liniștea la ședințe va lua na-na de la Poliția Locală.

 • felicitari d/le ostaficiuc pentru modul sincer si corect in anliza facuta de dvs.sunt trist ca in orasul studentiei mele nu s/a putut gasi un om corect care sa castige in fata d/lui chirica.de pilda,va asigur ca daca era propus d/l dr.ciuhodaru, dansul castida.cand era deputt de vaslui l/am intilnit personal la noi,la barlad,facindu/si propaganda personal,si mi/am dat seama ca e mare diferenta intre domnia sa si d/l chirica.dar asta e romanul nostru\’iata cefel se respecta democratia si in capitala.,la sect.5 se aproba renumararea ceruta de coruptii de la pnl.usr iar la sect.1,al psd, nu se aproba. doamne,privestene si ajuta/i pe cei ce decid sa ia hotarari adevarate.nu se poate ca pentru unii sa fii muma iar pentru altii ciuma.mentionez faptul ca nu sunt fan psd si nici pnl/usr.oare cine a adus pe capul nostru aceasta haita de incompetenti si hoti de USR/isti infrunte cu barna?sa plece de unde au venit cat mai repedecaci poporul nu/i vrea. va multumesc pentru intelegere. balaban gheorghe din barlad

 • Il felicit pe Ostaficiuc pentru pozitia avuta, cred ca PSD Iasi ar trebui sa-si faca curatenie in ograda si politicienii tineri sa i-asa la rampa.
  Un Bogdan Cojocaru, Ostaficiuc si alti tineri parlamentari sau numai membru de partid, dar care care are expertiza (am vazut profesori universitari noi in PSD) ar trebui sa reformeze filiala Iasi a PSD-ului.
  Deci analiza lui Ostaficiuc este benefica si necesara dar sa fie finalizata in datul afara a dinozaurilor din PSD care gandesc in stil comunist si se comporta ca atare.
  Pe Popa trimiteti-l sa mai sparga geamurile la Tehnoton asa cum a mai facut-o cand trebuia Iliescu sa-i viziteze fabrica sau sa umble sa-i tamponeze masina unui alt afacerist (urmarita o buna perioada de timp prin oras sicanindu-l in trafic) dar condusa de nepotul lui Solcanu si cand ala a coborat din masina Popa nu stia cum sa faca ”temenele” in fata mucosului.
  Deci baieti faceti curatenie in PSD ca trebuie, fosilele comuniste trebuie sa dispara din partid
  Nu sunt membru de partid al PSD dar asta este opinia mea legat de ce se intampla la Iasi in PSD

Adauga un comentariu