Sport

Analiza WTA: romancele sunt de urmarit la Roland Garros. „Halep a revenit printre numele mari”

Publicat: 20 mai 2016
1

WTA propune o analiza a jucatoarelor care vor conta la aceasta editie a Openului francez, iar româncele, în frunte cu Simona Halep, reprezinta un capitol important al specialistilor, care vorbesc si despre sansele celorlalte sportive, Monica Niculescu, Irina Begu si chiar Sorana Cîrstea, jucatoare aflata înca în calificari. „Româncele – Simona Halep a revenit printre cele mai mari nume ale tenisului, în aceasta primavara. Irina Begu este singura jucatoare care i-a luat un set Simonei la Madrid, în întâlnirea celor doua din sferturile competitiei.

Begu nu s-a oprit la acest rezultat si, dupa ce o învinsese pe Muguruza în trei seturi, a atins la Roma prima semifinala de turneul Premier 5. Monica Niculescu poate prefera suprafetele mai rapide, dar a avut un start puternic pe zgura, dupa ce a învins-o pe Garcia si a disputat un meci încins cu Petra Kvitova. Jocul ei unic le-a creat probleme tuturor adversarelor din primele tururi.

Înca aflata în calificari, Sorana Cîrstea, sfertfinalista la Paris, în 2009, atunci când a învins-o pe Jelena Jankovic, este una dintre cele patru românce care au atins sferturile la Madrid. Daca mai câstiga un meci va ajunge pe tabloul principal si va fi printre cele mai periculoase jucatoare venite din calificari”, s-a punctat pe site-ul WTA.

Un capitol aparte îl reprezinta evident si jucatoarele din Statele Unite, în frunte cu Serena Williams. Pe lista se mai afla Venus, Sloane Stephens, Madison Keys, Irina Falconi sau Christina McHale. Americanii sunt reprezentati de nu mai putin de 14 sportive, iar Louisa Chirico poate ajunge si ea pe tabloul principal.

România este reprezentata pe tabloul feminin de simplu de la Roland Garros de 4 jucatoare, Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu si Alexandra Dulgheru. Alte doua sportive din tara noastra, Andreea Mitu si Sorana Cîrstea, mai au nevoie de o singura victorie pentru a ajunge acolo. A 115-a editie a Roland Garrosului se va desfasura în perioada 22 mai – 5 iunie.

Adauga un comentariu