Local

Analize medicale gratuite

Publicat: 20 iun. 2001
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:24128;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•La fosta Policlinica pentru studenti si elevi se poate obtine si cea mai „ieftina” fisa medicala pentru permisul de conducere auto, cu numai 250.000 de lei

Singurul laborator din oras unde toate analizele efectuate sunt gratuite este cel din cadrul Centrului Medical Copou (fosta Policlinica pentru studenti si elevi). Datorita calitatilor de bun organizator ale directorului unitati, s-a reusit gasirea furnizorilor care livreaza consumabile si reactivi pentru laborator la preturi mai mici sau cel mult egale cu sumele decontate de Casa de Asigurari de Sanatate pentru investigatiile de acest tip. „La noi nu se pune problema coplatii, pacientul beneficiind de analize gratuite in unitatea noastra. Orice iesean care are o trimitere din partea medicului de familie sau a specialistului poate beneficia de investigatii complexe gratuite. De asemenea, la noi se poate obtine si cea mai ieftina fisa pentru permisul auto, cu numai 250.000 lei (n.r. – in alte unitati costa aproximativ 400.000 de lei)”, a precizat dr. Iulia Braescu, directorul unitatii.
Aceasta realizare a fost posibila datorita numarului mare de consultatii acordate aici (85% dintre doctori sunt medici primari, dand dovada de un mare profesionalism si de aceea sunt cautati de pacienti), care au atras fonduri suficiente din partea CJAS. Conducerea centrului a incheiat mai multe contracte cu alte unitati, contracte din care ies bani frumosi. „De exemplu, am avut un contract cu Centrul Militar Judetean care a platit centrului nostru 15 milioane pentru microradiografiile (MRF) realizate recrutilor. De asemenea, avem un contract pentru examenele medicale periodice ale angajatilor de la Fortus si in curand va fi aprobat si contractul cu Inspectoratul Scolar Judetean prin care se vor face controalele medicale anuale ale cadrelor didactice”, a mai spus dr. Braescu.
Conducerea unitatii intentioneaza sa achizitioneze si o serie de aparate performante pentru laborator, cel mai bun microscop de care dispune unitatea fiind din 1968.
Cristian DONOSE

Adauga un comentariu