Stiri medicale

Analizele de anticorpi COVID-19 subestimează infecțiile: studiu

Publicat: 26 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Analizele de anticorpi COVID-19 subestimează infecțiile studiu
Bilanț coronavirus Iași 30 noiembrie 2020

Sondajele de prevalență COVID-19 care detectează nivelurile de anticorpi pentru a determina dacă oamenii au fost infectați în trecut ar putea fi fiabile, având în vedere cât de repede se estompează aceste proteine ​​de combatere a infecțiilor, a anuntat miercuri un studiu al guvernului SUA.

Rămâne incert dacă scăderea anticorpilor Covid-19 crește riscul de reinfecție.

Se crede că, dacă este expus din nou virusului, sistemul imunitar al majorității oamenilor va produce anticorpi noi, precum și celule imune care vizează și distrug celulele care au fost infectate.

Noul studiu evidențiază însă o limitare importantă a „studiilor de seroprevalență” care se desfășoară în întreaga lume în încercarea de a înțelege mai bine adevăratul număr de persoane care au fost infectate de un virus care deseori nu provoacă simptome, noteaza Medical Xpress.

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au colectat probe de sânge de la personalul medical din prima linie din 13 spitale în perioada 3 aprilie – 19 iunie 2020 și i-au urmarit aproximativ două luni mai târziu.

194 din 3.248 de participanți (6 la sută) au avut anticorpi detectabili la SARS-CoV-2 prima dată când au fost testați.

Dintre participanții care au dat rezultate pozitive, 156 au fost de acord să se re-testeze, între 50 si 91 de zile mai târziu.

Analizele de anticorpi COVID-19 subestimează infecțiile

În acest grup, 94% au prezentat o scădere a nivelurilor de anticorpi, iar 28% nu au produs suficienți anticorpi COVID-19 pentru a atinge un prag clar care ar sugera infecția anterioară.

Aceste rezultate sugerează că testarea serologică la un moment dat este probabil să subestimeze numărul de persoane cu infecție anterioară cu SARS-CoV-2, iar un rezultat negativ al testului serologic nu ar putea exclude în mod fiabil infecția anterioară, noteaza autorii.

Participanții care au raportat simptome de boală au avut niveluri mai ridicate de anticorpi inițial decât cei care au avut infecție asimptomatică și au fost mai puțin probabil să scadă sub pragul „pozitiv”.

Majoritatea persoanelor infectate cu virusul dezvoltă anticorpi în următoarele câteva săptămâni, dar persoanele cu infecție mai ușoară sau asimptomatică dezvoltă mai puțini anticorpi.

În afară de a ajuta la cuantificarea numărului de studii privind seroprevalența infecțiilor, rezultatele contestă noțiunea de a folosi rezultatele testelor serologice la nivel individual pentru a desemna infecția anterioară cu SRAS-CoV-2, au notat autorii.

Adauga un comentariu