Stiri si curiozitati

Anamaria Prodan a scris o carte despre viata mamei sale: „Oricine o va citi se va lasa usor dominat de un sentiment nobil”

Publicat: 03 apr. 2019

La un an de la pierderea mamei sale, Anamaria Prodan Reghecampf a dus la sfarsit unul dintre proiectele de suflet ale regretatei Ionela Prodan, volumul despre viata si memoriile sale, indeplinindu-i astfel cea mai mare dorinta din timpul vietii.

Anamaria a scris cartea „Cantecul vietii mele”, care cuprinde 208 pagini, inclusiv prefata si 30 de pagini cu fotografii memorabile din viata acesteia, multe dintre ele prezentate in premiera publicului din Romania.

„Stiu ca v-a cucerit de-a lungul anilor inimile prin gratie si ambitie, prin talent si eleganta. Stiu ca a sa capacitate de a respira demnitate si de a imprastia muzica, de cel mai inalt nivel, e aproape miraculoasa. Si mai stiu ca oricine va citi aceasta carte se va lasa usor dominat de un sentiment nobil, incarcat de o nota de respect profund.

Evident ca acest respect al romanilor fata de maretia sa incontestabila ma face mai mult decat fericita si mandra. Insa, dincolo de accesul la elogii, care e inconjurata astazi vedeta muzicii populare romanesti, acest gen apreciat si foarte iubit de toti, inseamna pentru mine, inainte de toate, MAMA”, a scris Anamaria Prodan in postfata cartii. Lansarea volumului va avea loc sambata, 6 aprilie, de la ora 16:00.

Ionela Prodan a murit pe 16 aprilie 2018, dupa ce s-a luptat o perioada lunga de timp cu o boala crunta, iar artista de muzica populara si-a petrecut ultima perioada a vietii mai mult prin spital. Decesul Ionelei Prodan a survenit in urma unui stop cardiorespirator.

„Un an de zile, cat mama a fost in spital si cand nimeni din Romania nu stia ce are mama de fapt, eu am ramas in tara. Nu m-am despartit de mama nici macar o secunda. Am dormit la Spitalul Elias pe o canapea mica vreo patru luni. N-am plecat de acolo pentru ca mama putea sa moara in orice clipa. Sora mea nu putea sa vina din Statele Unite pentru ca nu avea cu cine sa-si lase copilul, eu am fost singura langa mama…”, a dezvaluit in  pentru Libertatea, Anamaria Prodan.

 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit