Scena artistica din Romania

Anca Sigartău a scăpat de cancer. Cum a reușit

Publicat: 28 apr. 2021
Anca Sigartau zambeste langa un zid
Anca Sigartau a vorbit despre modul in care a reusit sa scape de cancer

Anca Sigartău, în vârstă de 53 de ani, a scăpat de cancer după ce a fost diagnosticată cu aceasta boală anul trecut. De curând, aceasta a mărturisit faptul că postul a ajutat-o să scape de tumora pe care o avea.

Artista a dorit să împărtășească și cu ceilalți modul în care a reușit să treacă peste acest moment de cumpănă.

Anca Sigartău a scăpat de cancer

Într-un interviu acordat penceu cei de la Antena 3, actrița a vorbit despe perioada cruntă prin care a trecut.

„E importantă experiența personală. Până la urmă eu am povestit despre această întâmplare. În momentul în care am primit un diagnostic care… Nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. Prietena mea știa că eu nu fac tratamentul și ea a zis că trebuie să îl fac, pentru că lucrurile sunt foarte grave.

Și așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic, nu mi s-a spus direct. După aceea am ajuns în spital și am făcut acel tratament. Și în momentul în care am cerut să plec din spital medicul mi-a spus că nu mă lasă să plec. Că este o tumoră care se dezvoltă și a crescut opt centimetri pe citostatice și nu este normal. Am spus cu toate astea că vreau să mă duc acasă”, a povestit actrița, la Antena 3.

Postul a ajutat-o enorm

Imediat după ce s-a întors acasă, actrița s-a hotărat să țină postul Crăciunului și, chiar înainte de sărbătorile de iarnă, când s-a dus la doctor pentru control a aflat cu uimire că tumora îi dispăruse din corp.

„În momentul respectiv nu mi-a spus nimeni. Am știut despre acest post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul. Așa am știut eu că vreau să mă duc să țin post, nu am spus la nimeni. Nu a fost un regim alimentar.

Am ținut și eu cum am putut. Eu știam că mor, nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc mai mult. Știam că nu mai am foarte mult. Știam că sunt lucruri, răul ăla pe care nu îl vrei și îl faci. Pe 20 decembrie când am fost la control doctorul a spus “Unde este tumora? Ce ai făcut?”. Nu mai există o tumoră. A fost întradevăr o minune”, a adăugat artista.

Cine este Anca Sigartău

Anca Sigartău s-a născut pe 29 iulie 1967 la București, într-o familie de profesori: tatăl, originar din Ardeal, era profesor de istorie, iar mama, moldoveancă, era profesoară de fizică. A urmat Școala de Muzică și Liceul „George Enescu” din București, iar la 14 ani făcea parte din corul „Voces Primavera”.

În 1985 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesorului Dem Rădulescu și a profesoarei Adriana Popovici.

Anca Sigartău a primit premiul pentru cea mai bună actriță la Gala Tinerilor Actori – Costinești, în 1989, precum și premiul pentru cel mai bun rol de comedie, pentru rolul Puck în „Visul unei nopți de vară”, în 1992. Intr-un interviu acordat celor de la Antena 3, Anca Sigartău a vorbit despre modul in care a reușit să scape de cancer.

Adauga un comentariu