Actualitate

Ancheta bomba a DNA: Mall-ul unui afacerist iesean, construit ilegal! Primarul este acuzat de coruptie

Publicat: 19 oct. 2016
1
@ Dosarul DNA urmareste modul in care a fost concesionat terenul pe care s-a construit complexul comercial de tip mall @ Procurorii au facut mai multe perchezitii la casa si biroul primarului acuzat de fapte de coruptie, dar si la hotelul unui om de afaceri @ Prejudiciul creat in acest dosar ajunge la circa doua milioane de euro, faptele fiind comise in favoarea controversatului afacerist iesean Danut Prisecariu
O ancheta a Directiei Nationale Anticoruptie care urmareste modul in care a fost cedat terenul pe care s-a construit un complex comercial de mari dimensiuni ii are in prim plan pe omul de afaceri iesean Danut Prisecariu si pe primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur. In cursul zilei de 14 octombrie, procurorii DNA Suceava au facut perchezitii la vila primarului din Botosani, situata in cartierul AlfaLand de la marginea orasului, la biroul acestuia din Primarie, precum si la Hotel Rapsodia, care se afla tot în proprietatea lui Danut Prisecariu.

Conform anchetatorilor, dosarul vizeaza încalcarea atributiilor de serviciu de catre mai multi functionari ai Primariei si de primarul municipiului Botosani, in favoarea firmei Moldova Universal Iasi, controlata la momentul respectiv de catre controversatul afacerist Danut Prisecariu. Prejudiciul în acest dosar se ridica la aproximativ doua milioane de lei. Se pare ca prejudiciul ar fi fost generat de faptul ca municipalitatea a practicat in cazul firmei din Iasi o taxa de concesiune mai mica pe perioada constructiei mall-ului „Uvertura Mall„, asta desi firma lui Prisecariu castigase licitatia pentru concesionarea terenului la un pret cu mult mai mare.
 

Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, a fost chemat la sediul DNA in acest dosar de coruptie instrumentat de procurorii DNA Suceava. „Mi s-a adus la cunostinta faptul ca sunt suspect intr-un dosar al DNA. Tot ce am avut de spus am anuntat in presa locala. Nu as putea sa dau mai multe declaratii referitoare la aceasta situatie”, a declarat Catalin Flutur, primarul Botosaniului, pentru BZI.ro. 
 
Ieri, intr-o conferinta de presa, Flutur a recunoscut faptul ca a mers la sediul DNA Suceava, unde procurorii l-au informat despre faptul ca este suspect in dosarul care priveste concesionarea unei suprafete de teren din zona ultracentrala a Botosaniului catre firma Moldova Universal Iasi. Acesta a mai precizat faptul ca, hotararea a fost adoptata de catre Consiliul Local al municipiului Botosani in anul 2006, si nu de catre primar. 
 
Concret, Consiliul Local Botosani a concesionat in perioada 2006 – 2012 (timp in care Catalin Flutur era primar) un teren in suprafata de 4.668 mp, in zona ultracentrala a orasului, catre Moldova Universal SRL, firma controlata de Danut Prisecariu. Se pare ca ancheta a inceput inca din 2012, când procurorii DNA au cerut documente privitoare la planul tarifar de concesiune in cazul Uvertura Mall. Catalin Flutur se afla la al doilea mandat de primar si este varul presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur. 
 
Datorii de aproape 6 milioane euro la Uvertura City Mall
 
Intrat in insolventa la sfarsitul anului trecut, Uvertura City Mall, complexul comercial edificat de firmele lui Danut Prisecariu in municipiul Botosani, inregistreaza datorii de aproape 6 milioane de euro la prima strigare. Este vorba despre datoriile inregistrate deocamdata intr-un tabel preliminar al creantelor SC Uvertura City Mall SRL din Botosani, publicat de lichidatorul judiciar. Potrivit acestui document, valoarea datoriilor firmei este de 252.154.383 lei, iar cei mai mari creditori par a fi „patronii” acestui Mall, si anume Danut si Mihaela Prisecariu.

Astfel, Danut Prisecariu sustine ca are de incasat de la firma sa nici mai mult nici mai putin decat 49.543.955 lei, iar Mihaela Prisecariu s-a inscris la masa credala cu suma de 27.529.195 lei. Cei doi soti au de recuperat impreuna mai mult decat urmatorul creditor de pe lista, si anume Banca Transilvania, care solicita 50.193.994 lei.

De asemenea, una din firmele din Iasi patronate de Prisecariu, si anume Moldova Universal, societate aflata de asemenea in insolventa, sustine ca are de recuperat 46.301.723 lei. Statul roman, prin Directia Regionala de Finante, are de recuperat taxe si impozite neachitate in suma de 182.972 lei, Primaria municipiului Botosani- 2.295.528 lei. Urmeaza societati precum Melcret Fonoterm SA- 1.199.374 lei, SC Melcret SA- 526.815 lei, SC H&M Hennes & Mauritz SRL- 210.000 lei, SC Kirschblute SRL- 17.073.153 lei.

Comentarii
 • „zeama de cirese” srl are de recuperat bani, de la uvertura mall? pai sunt aceiasi oameni – prisi si neamul lui. toate kestiile astea, cu „datoriid e recuperat” sunt pe baza unor acte cel putin ciudate – de genul „contract prestari servicii” sau „consultanta”, pentru activitati fictive, efectuate doar in scopul cresterii datoriilor si obtinerii unei pozitii importante la masa credala. sunt efectiv falsuri! daca DNA isi baga nasul in fiecare hartie din contractele lui prisi, o sa lege pe multi!

 • CA ACEST MIMORLAN OMUL DE CASA A SECURISTILOR CU STATE VECHI LA REVOLUTIE E UN MARE INFRACTOR CARE A DISTRUS FABRICI SI UZINE! POSEDA O ECHIPA DE PUPINCURISTI INCEPAND CU ACEST MARE ORDINAR PETRU MOVILA , NICUSOR PADURARU,………………, CATALIN CRISTIAN ! PENTRU INTARZIEREA AJUNGERII CRIMINALULUI LA BULAU SE FAC VINOVATI PROCURORII DNA ! SI EI AR TREBUI SA SE GANDEASCA LA ,,VASELINA” NECESARA ATENUARII DURERILOR DE LA ….BILE !!

  • bzi isti rai ce sunteti ce va doare capul de Botosani ? Luati la puricat afacerile necurate din Iasi ale acestui MARE BANDIT !! Nu trebuie sa va suparati cand va spun ca sunteti execrabili din punct de vedere profesional si al deontologiei de ziarist ! cred ca luati bani castigati murdar chiar de astfel de indivizi !

 • Intrebare retorica adresata DNA Iasi : Cum se face, stimati domni si doamne procurori ca ati sesizat infractiunile facute la Botosani, dar nu vedeti tunul penal Palas facut pe aproximativ aceeasi reteta ( ba chiar mai paguboasa) sub nasul Dvs, la Iasi, intre Iulian Dascalu, Gheorghe Nichita, Mihai Chirica, Consiliul Local Iasi de la acea data si prepusii lui Relu Fenechiu ? Sau aveti vreo jena raportat la foloasele necuvenite si facilitatile ( precum spatii de locuit cvasi- moca, la care nu erati indreptatiti Dvs si/sau familia largita- in care s-ar include si amantii/amantele ) cu care a reusit sa va … unga Nichita&co;?

  • =continuare 1=
   Macar la Botosani a fost CONCESIUNE si nu retzeta asocierii in participatiune – schema infractionala clasicizata a lui Dascalu si multiubita de acesta,aplicata in toate mallurile lui Dascalu, de capusare a institutiilor de invatamant superior si campusurilor lor universitare, inaugurata prin Iullius Mall, cu cei de la Universitatea Tehnica si fosta lor cantina, caz in care contractul final de asociere a fost chiar cu mult mai pagubos decat proiectul de contract redactat initial de oamenii lui Dascalu -, asociere in participatiune prin care comunitatea locala- prin decidentii care au intermediat afacerea, luandu-si malaiul, sub inaltul patronat al premierului Ponta si Patriarhului- se autotzepuieste financiar cumplit luna de luna? cum de nu recunoasteti si tot clasati aceasta uriasa schema infractionala dezvoltata chiar sub nasul Dvs? Nu va lasa … constiinta si vechea Securitate resapata in noul SRI? Pardon? Halal sa va fie obrazului, DNA Iasi!

  • postarea unei intelectuale ! Ati vazut bzi isti ? Nu va este rusine ? Sunteti la fel de vinovati precum invinuitii din randurile de mai sus ! Da !! Presa in tara noastra cu poporul nostru necajit ar putea rezolva coruptia generatoare a necazurilor la care fac referire ! Poate nu intelegeti sintagma PRESA O MARE PUTERE IN ORICE STAT ! VOI NE TRANSMITETI FAPTUL CA PRESA VA DA PUTEREA PE CARE O FOLOSITI LA RANDUL VOSTRU PENTRU ACELEASI SCOPURI LA CARE AU AJUNS ACESTI CRIMINALI FINANCIARI GEN PRISECARIU ET COMP. !! RUSINE DNA !! LA IASI TE-AI DESCALIFICAT !!!

Adauga un comentariu