National

Ancheta de amploare a Patriarhiei Romane dupa gasirea Iuliei Ionescu

Publicat: 16 feb. 2014
1

Patriarhia Romana a declansat propria ancheta in cazul elevei fugita la manastiri. Reprezentantii bisericii vor sa afle daca fata a fost gazduita de vreo manastire fara sa anunte autoritatile. De asemenea, este cautat si calugarul care a fost vazut in gara impreuna cu tanara disparuta, potrivit Romania TV.

Daca se dovedeste faptul ca o manastire din zona Moldovei a gazduit-o pe Iulia Ionescu fara a avea acordul parintilor vorbim despre o incalcare a legii.

Partriahia a apelat la ajutorul Politiei pentru a descoperi cine este si daca a existat calugarul care ar fi ajutat-o pe Iulia Ionescu sa isi cumpere biletul de tren pentru a se intoarce in Bucuresti.

Citeste si: Care au fost cuvintele spuse de Iulia Ionescu mamei sale, la INTOARCEREA ACASA

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Constantin Stoica, a declarat ca nicio manastrire ortodoxa nu primeste in monahism minori, referitor la disparitia adolescentei Iulia Ionescu, de 15 ani, din Bucuresti, care ar fi vrut sa se calugareasca.

„Intrarea in monahism se poate face numai dupa 18 ani. Aceasta presupune un examen mai complex care vizeaza in principal vocatia, dar si un test pishologic si multe altele”, a explicat Constantin Stoica

El a mai aratat ca, daca un minor cere gazduire la o manastire, acesta va fi ajutat, dar conducerea bisericii va sesiza organismele abilitate, nefiind permisa nici gazduirea minorilor fara parinti in aceste lacasuri.

Comentarii
  • Toata aceasta intamplare cu Iulia scoate la iveala in primul rand ilegalitatile care se petrec in randul acestor manastiri, unde nimeni nu stie cine sunt cei care le populeaza si poate si alte probleme „legale”. Daca fata a declarat ca a stat 4 (patru) zile intr-o manastire din Moldova, dece cei de la manastire nu au anuntat parintii fetei, autoritatile (politia) si mai ales ierarhii lor. Numai dupa ce s-a facut mare valva in presa si au inceput cautarile organelor statului a fost „eliberata” si fata a plecat acasa. Apoi sunt de verificat si declaratiile Patriarhiei care mentionat ca „nu se afla fata in nicio manastire”. Si, nu in ultimul rand neprofesionalismul celor de la politie, care spun ei ca au urmarit si au vazut cum un calugar a insotit fata si chiar i-a cumparat bilet fara sa il identifice. Acum spun ca vor cauta sa afler identitatea acelui calugar, daca intradevar o fi fost „calugar”

  • Duhovnicul avea o relatie destul de ciudata cu minora,scriindu-si emailuri.Duhovnicul i-a recomandat fetei manastirea si a speriat-o cu apocalipsa.La recomandarea duhovnicului,fata a primit cazare si haine monahale.Duhovnicul e principalul vinovat.

Adauga un comentariu