Local

Anchetă epidemiologică la Poliția Locală Iași, după ce un agent a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2. Toți cei 400 de polițiști locali sunt testați

Publicat: 16 iul. 2020
Un polițist local din Iași a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, iar conducerea Poliției Locale ia măsuri speciale
Se realizează o anchetă epidemiologică la Poliția Locală Iași după ce un agent a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2.

Conducerea Poliției Locale Iași a decis să ia măsuri speciale de protecție împotriva răspândirii SARS-CoV-2, după ce un angajat a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. În cadrul instituției din subordinea Primăriei Iași a fost declanșată o anchetă epidemiologică, iar toți polițiștii locali sunt testați în acest sens

Șefii Poliției Locale Iași au decis să ia măsuri speciale de protecție împotriva răspândirii SARS-CoV-2 după ce un angajat a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus în cursul zilei de 14 iulie. În cadrul instituției din subordinea Primăriei Iași a fost declanșată o anchetă epidemiologică în cadrul căreia toți angajații instituției sunt testați, iar totodată este urmărit modul în care polițistul local a intrat în contact cu noul coronavirus. După primele verificări, se pare că acesta s-a infectat în afara jobului.

„Trebuie să vedem de unde a luat angajatul nostru virusul, cert este că nu din cadrul Poliției Locale Iași. Facem o listă cu toate persoanele cu care acesta a intrat în contact pentru a stabili cu exactitate acest lucru. Toți angajații sunt testați în paralel”, a explicat Liviu Zanfirescu, director general al Poliției Locale Iași.

Achiziții urgente de materiale de protecție anti SARS-CoV-2 la Poliția Locală Iași

La scurt timp după ce angajatul instituției, a cărui stare este stabilă în prezent, a fost depistat pozitiv, Poliția Locală Iași a demarat mai multe proceduri de achiziții directe pentru diverse materiale folosite la diminuarea răspândirii coronavirus. Astfel, în zilele de 14 și 15 iulie au fost lansate proceduri de achiziție pentru dezinfectant în valoare de 3.900 lei, precum și 4.000 bucăți mănuși de protecție în valoare de 1.800 lei. Conducerea instituției speră ca achizițiile să fie finalizate în maximum 2-3 zile de la lansarea lor.

Reamintim faptul că, în cursul zilei de 14 iulie 2020, un polițist local din cadrul Secției a IV-a Poliție a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus în urma unei testări de rutină. Imediat, acesta a fost băgat în izolare și s-a trecut la identificarea tuturor persoanelor cu care acesta a intrat în contact. De asemenea, toți angajații instituției din subordinea Primăriei Iași sunt testați pentru a se stabili dacă sunt infectați sau nu cu noul coronavirus.

Polițiștii locali din Iași fac zilnic acțiuni pentru diminuarea raspândirii virusului SARS-COV-2

Purtarea măștii de protecție și a mănușilor va fi obligatorie pe tot timpul programului de lucru pentru polițiștii locali. În ziua de 14.07.2020, când polițistul local a fost depistat pozitiv, angajații instituției au întreprins activități pentru diminuarea raspândirii virusului SARS-COV-2. Acțiunile s-au desfășurat, în mod deosebit, în zona piețelor agroalimentare, unde s-au produs aglomerări de persoane și vehicule, în mijloacele de transport în comun aparținând CTP Iași, dar și în cartierele Municipiului Iași.

„În ziua de 14.07.2020, polițiștii locali au sprijinit lucrători din cadrul CTP Iași pentru efectuarea campaniei de informare a călătorilor cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării corespunzătoare a măștii de protecție, iar în situațiile în care călătorii nu dețineau o astfel de mască de protecție, li se oferea una”, au mai declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Comentarii
  • In tara asta, care-i in cadere libera, nimeni nu mai respecta nimic! Din pacate, se pare ca bugetarii au devenit dumnezei pe pamant, daca ei nu-si iau masuri de precautie,cum sa-si faca meseria?! Culmea, bugetarii, indiferent ca sunt unele cadre medicale, cadre didactice ,alti angajati ai statului, NU CRED IN COVID SI NU POARTA MASCA!!! Oare de ce?

Adauga un comentariu