Local

Anchetă la Iași după ce insemnele unei parohii au fost folosite ilegal într-o campanie umanitară! Au fost folosite şi acte medicale

Publicat: 16 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anchetă la Iași după ce insemnele unei parohii au fost folosite ilegal într-o campanie umanitară Au fost folosite şi acte medicale
preotul paroh, Ioan Chirvasă a depus plângere penală

Este o anchetă de amploare în Iași unde procurorii au misiunea de a verifica faptul că insemnele unei parohii au fost folosite în mod ilegal într-o campanie aşa-zis umanitară. Sumele strânse sunt mari, părinţii unei fete care a fost diagnosticată cu o boală cruntă a strâns 100 de mii de euro în 3 luni de zile. În campania de donaţie au fost folosite şi mai multe acte medicale.

Asta în campania umanitară pentru că în realitate se pare că pacientă care îi impresiona pe cei care donau nu există. Cazurile de înşelătorie folosit schema umanitară sunt tot mai dese în România.

Însemnele unei parohii au fost folosite într-o campanie umanitară fictivă

Concret, procurorii au constatat faptul că părinţii unei fetiţe care ar fi fost diagnosticată cu o boală cruntă au reuşit să strângă, folosind acte medicale şi însemnele unei parohii din Iași suma totală de 100.000 de euro în mai puţin de 3 luni. Totuşi, în realitate pacientă care a stârnit mila oamenilor nu există.

Pentru că a aflat cu stupoare că numele Parohiei Sf. Prooroc Daniel din Iași este folosit în mod abuziv şi într-o fraudă, preotul paroh, Ioan Chirvasă a făcut o plângere la Poliţie în finalul anului 2020. Părintele a fost asaltat, în acea perioadă, de zeci de telefone venite din partea enoriaşilor şi a mai multor parohii care îl întrebau dacă a reuşit să strângă bani pentru cazul medical. Așa și-a dat seama că persoane necunoscute folosesc însemnele bisericii ca să trimită scrisori în care cer bani pentru că o fetiță de 8 ani, grav bolnavă, și care ar fi trebuit tratată în străinătate.

Parohia noastră nu a eliberat o asemena adeverință. Se strâng bani pe baza unor acte false. Eu nu cunosc această persoană sau nu o identific”.

Tatăl presupusului copil bolnav a vorbit cu reporterii protv:

Reporter: „Ați strâns suma de bani necesară?” Suspect: „Da, da, da. S-a rezolvat. Eu sunt la clinică acum, o să revin mai târziu puțin, cu un telefon.” Reporter: „Cei de aici, de la biserică, spun că nu știu despre ce este vorba.” Suspect: „A fost soția anul trecut, a fost la părinte acolo și da, ne-a ajutat și părintele.” Reporter: „La care părinte?” Suspect: „Dacă nu vă suparăți, trebuie să vorbesc cu cineva. Pot să revin în jumătate de oră?”

Spitalul de Pediatrie Sf. Maria a făcut plângere la Poliţia Română

În acest caz, și Spitalul de Pediatrie Sf Maria din Iași a făcut deja plângere la Poliție pentru folosirea abuzivă a numelui unității medicale. Copilul invocat în apel nu a fost niciodată în evidența spitalului, susțin oficialii.

Dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Sfânta Maria Iași: „El nu apare în registrele Clinicii de Oncologie, nici ca nume, nici ca diagnostic, iar medicul curant care apare pe acel certificat, cât și medicul șef de secție nu au eliberat un astfeel de certificat medical”.

Culmea e că aceleași două conturi bancare, indicate de indivizi pentru donații, au fost utilizate și în alte campanii de donare de fonduri, tot pentru minori.

 

Poliţiştii au adus la audieri 3 persoane suspecte de fraudă

 

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează două percheziţii domiciliare, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

La data de 16 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează două percheziţii domiciliare, în judeţul Prahova, într-un dosar penal în care un bărbat este bănuit de înşelăciune şi uz de fals.

Adauga un comentariu