National

Ancheta la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina dupa ce 140 de radiografii au fost gasite in vestiarele a trei ortopezi

Publicat: 13 mart. 2019
1

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Slatina a inceput o ancheta dupa ce 140 de radiografii care apartineau unor pacienti tratati in perioada 2015-2019 au fost gasite in vestiarele a trei ortopezi.
Radiografiile au fost gasite de directorul medical, directorul administrativ si seful serviciului juridic din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, membri ai unei comisii care cauta o radiografie ceruta de IPJ Olt pentru a face cercetari intr-un dosar.
Managerul Spitalului Judetean Slatina, Catalin Rotea, a declarat ca o comisie interna a inceput ieri cautarea unei radiografii ceruta de IPJ Olt. Comisia interna a spitalului a cautat radiografia respectiva in mai multe sectii, ajungand astfel si la sectia Ortopedie. In vestiarele a trei medici au fost gasite 140 de radiografii, care apartineau unor pacienti tratati in perioada 2015-2019.'

Iata dovada suprema ca avem cel mai INCOMPETENT ministru al Sanatatii!Jurnalista moarta: NU ma lasati sa mor
Din primele verificari se pare ca este vorba si de pacienti tratati de alti medici decat cei in vestiarele carora au fost descoperite.
Mai mult, unul dintre medicii ortopezi ai sectiei care nu era la serviciu a sunat la 112, dupa ce a inteles ca i s-a spart vestiarul, astfel ca in timpul cautarilor la spital au ajuns si politistii. Potrivit conducerii spitalului, medicii nu aveau voie sa tina radiografii in vestiare si ca urmare se va intruni comisia de disciplina, in fata careia vor fi chemati mai intai cei trei medici ortopezi in vestiarele carora s-au gasit radiografiile.
„Motivul pentru care aceste radiografii erau in vestiare nu-l cunosc, urmeaza ca respectivii medici ortopezi sa dea declaratii in fata comisiei de disciplina. Dupa ce comisia va stabili concluziile, vom vedea si ce masuri legale putem lua“, a declarat Catalin Rotea. La Spitalul din Slatina la sectia de ortopedie lucreaza sapte medici.

Adauga un comentariu