National

Anchetă la un liceu după ce mai mulţi elevi ar fi distribuit poze indecente cu mai multe profesoare

Publicat: 06 dec. 2019

Poliţiştii din Vrancea fac anchetă la Colegiul Naţional „Emil Botta” din Adjud după ce trei profesori au depus plângeri la Poliţie întrucât pe internet au fost distribuite fotografii trucate în care cadrele didactice apar în ipostaze indecente, scrie news.ro.

Plângerile au fost formulate la Poliţia municipiului Adjud şi la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Buzău, iar acum se fac verificări. Cei trei profesori, două femei şi un bărbat, au reclamat că pe internet circulă fotografii cu ei, trucate, în care apar în ipostaze indecente, cu tentă sexuală.

Fotografiile ar fi fost postate pe un cont de pe o reţea de socializare şi distribuite apoi de mai mulţi elevi ai Colegiului Naţional „Emil Botta” din Adjud.

„La nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale Vrancea a fost înregistrată o petiţie la data de 30 noiembrie a.c., iar la nivelul Poliţiei Municipiului Adjud o altă petiţie, la data de 2 decembrie a.c. Sesizările vizează faptul că pe un cont de socializare au fost postate fotografii cu conţinut indecent, feţele persoanelor care apar în aceste fotografii fiind copiate de pe fotografiile de profil ale conturilor de socializare ale reclamanţilor. În prezent se efectuează verificări cu privire la aspectele sesizate, iar în funcţie de rezultatul acestora vor fi luate măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, inspectorul principal Cătălina Murariu.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că fotografiile distribuite de elevi ar avea tentă sexuală.

Până la acest moment, nu se ştie cu exactitate dacă elevii au fost cei care au realizat fotografiile trucate sau doar au distribuit materialele online.

Mai mulţi elevi, dar şi cadre didactice de la Colegiul ”Emil Botta” au dat declaraţii în faţa anchetatorilor.

Potrivit unor surse juridice, cazul nu intră în sfera penală, pentru că nu s-a comis nicio infracţiune. În schimb, profesorii pot deschide un proces civil. Elevii care au distribuit imaginile riscă în schimb sancţiuni pe linie şcolară, cazul fiind şi în atenţia comisiei de etică a Colegiului.loading...

Adauga un comentariu