National

Ancheta „Motorina” bate pasul pe loc

Publicat: 24 nov. 2000

•Accesul in incinta depoului pascanean este in continuare interzis tuturor persoanelor cu exceptia angajatilor

De mai bine de doua saptamani, o echipa mixta de ancheta cerceteaza una din cele mai misterioase disparitii de combustibil din perioada postdecembrista, considerata a fi jaful anului din judetul Iasi. Demarata in urma cu circa doua saptamani, ancheta privind „evaporarea” a nu mai putin de 2.600 tone de motorina din Depoul Pascani a fost trecuta, inca de la inceput, la secret, in asa fel incat nimeni sa nu cunoasca in ce stadiu se afla cercetarile. Mai mult decat atat, un alt lucru care certifica faptul ca exista ceva ce trebuie ascuns cu orice pret privind disparitia motorinei, combustibil din care circa o treime o reprezenta rezerva strategica a armatei, este faptul ca, in ultimul timp, conform unor ordine ale noii conduceri a Depoului Pascani, se interzice accesul in unitate a oricarei persoane necunoscute, ba mai mult, chiar si a reprezentantilor mass-media. „Eu am dat ordin sa se interzica accesul oricarei persoane in depou. Nu va pot spune decat ca cercetarile continua si ca singurii abilitati sa va dea relatii sunt domnul Tacea si directorul de la Bucuresti”, ne-a declarat Alois Perca, noul sef coordonator interimar al Depoului Pascani.
Asupra disparitiei miilor de tone de motorina ce erau depozitate la Pascani continua sa planeze misterul, mai ales datorita faptului ca principalul raspunzator de „evaporarea” combustibilului – gestionarul Virgil Stoleru – se afla, in continuare, in stare de inconstienta.
Nici cadrele de Politie par sa nu mai dezvaluie nimic in ceea ce priveste derularea evenimentelor de la Pascani, invocand acelasi motiv al cercetarilor in curs de desfasurare. Surse neoficiale au afirmat ca ancheta nu se va finaliza pana la alegeri, tocmai in scopul ca dupa aceea cei implicati in afacere sa poate fi absolviti de orice vina. (H.M.)loading...

Adauga un comentariu