Titlurile zilei

Andi Lăzescu și Dan Radu, de la Ziarul de Iași, combină terenuri cu Kaufland România! Au primit 400.000 de euro la final de an. Compania a plătit mai mulți proprietari din zona Metro – FOTO

Publicat: 26 ian. 2021
Andi Lăzescu și Dan Radu, lângă terenul de la Metro
Andi Lăzescu și Dan Radu, asociați la Ziarul de Iași, au vândut o suprafață importantă de teren situată în zona Metro. Cumpărătorul este compania Kaufland România, care intenționează să amenajeze mai multe hale de depozitare

Compania Kaufland România a cumpărat mai multe terenuri din zona Metro, din Iași. Vânzători apar Andi Lăzescu și Dan Radu, asociați la Ziarul de Iași, care dețineau 3,5 hectare în satul Brătuleni, comuna Miroslava. Contractele au fost încheiate la finalul anului 2020. Valoarea tranzacției este de 420.048 de euro

Alexandru-Mihai Lăzescu, zis și „Andi”, și Dan Radu, ambii asociați în firma care editează Ziarul de Iași, condus de Toni Hrițac, au încheiat la finalul anului trecut un contract cu compania Kaufland România, pentru vânzarea mai multor parcele aflate în sat Brătuleni, comuna Miroslava, județul Iași. Suprafața totală a terenului este de 3,5 hectare. Din tranzacția parafată în luna decembrie 2020, Andi Lăzescu a încasat suma de 30.024 de euro. Totodată, firma Medianet SRL, controlată tot de Andi Lăzescu, a încasat 180.000 de euro. Nu în ultimul rând, Dan Radu a devenit mai bogat cu 201.024 de euro. Din informațiile deținute de reporterii BZI, Kaufland România avea nevoie de teren pentru amenajarea unor hale de depozitare. Terenul deținut până nu demult de Dan Radu și Andi Lăzescu a fost achiziționat în 2007 de la mai mulți proprietari din satul Brătuleni.

Kaufland România a cumpărat terenuri și de la alți proprietari, acum mutați în Canada

Tot în luna decembrie 2020, Kaufland România a cumpărat în aceeași zonă o parcelă de 5.000 de metri pătrați, deținută de Cătălin Mihai Belecciu Chirvase și Maria-Iuliana Chirvase Belecciu. Kaufland a achitat suma de 124.488 de euro. Nu în ultimul rând, o suprafață de 5.000 de metri pătrați a fost achiziționată de la Constantin Hriscu. Prețul convenit este de 30.000 de euro. Compania Kaufland a mai plătit 130.000 de euro pentru un teren de 10.000 de metri pătrați deținut de Inocențiu – Marius Dolgoș.

Interesată de vânzarea unui teren de 5.000 de metri pătrați a fost și Doina Gavriluți, care a primit de la Kaufland suma de 65.000 de euro. Cea mai mare tranzacție semnată de Kaufland a fost pentru un teren de 4,5 hectare, aflat în proprietatea societății Corpex SRL, deținută de doi asociați din Germania și Elveția: Alfred Markus Stampfl și Mario Reichie. Terenul a fost cumpărat cu suma de 720.000 de euro. Suprafețele de teren sunt amplasate chiar în apropierea magazinului Metro.

Jumătate din activele fostei fabrici Moldomobila SA au ajuns în proprietatea Kaufland

Pe data de 9.03.2020, lichidatorul judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași a scos la vânzare o parte din activele fabricii Moldomobila SA, falimentată de către afaceristul ieșean Adrian Butucă. După o licitație cu 52 de strigări, procedura a fost adjudecată de către compania Kaufland România. Aceasta a oferit suma de 59.385.150 de lei, fără TVA, adică 12.371.906 euro. Asta înseamnă că au oferit în plus mai bine de jumătate din prețul inițial de pornire. După adjudecarea licitației, Kaufland a virat banii în contul lichidatorului. Atunci, 5 milioane de euro au fost redirecționați către societatea RAB Romanian Agricultural Business SRL, patronată de Vasile Mihălceanu.

În trecut, Adrian Butucă a împrumutat de la Mihălceanu 3,5 milioane de euro, cu promisiunea că terenul de la Moldomobila va fi valorificat. Anii au trecut, iar Butucă nu a făcut nicio mișcare. Contractul de asociere presupunea și penalități de 1,5 milioane de euro, în cazul în care tranzacția nu ar mai fi avut loc. La licitație a mai participat și Bogdan Gheorghiu, patronul clubului Fratelli din Iași, dar care nu a putut bate oferta Kaufland.

Andi Lăzescu și Dan Radu au fost implicați în scandalul de Televiziunea Română

În 2012, Andi Lăzescu și Dan Radu și-au trecut în CV distrugerea unei instituții publice. Ajunși director general și, respectiv, director de programe, cei doi au reușit să devalizeze televiziunea națională, achiziționând seriale sud-coreene la prețuri de filme premiate cu Oscar, băgând instituția într-o criză financiară din care nu și-a revenit nici până azi. Un alt apropiat al cuplului Lăzescu – Radu este Cezar Caluschi. Este exemplul cel mai clar de personaj dubios care trăiește exclusiv din bani publici. În ultimii ani, a încheiat mai multe contracte cu instituțiile publice din municipiul Iași. În realitate, Caluschi, prin firma lui, Oameni și Companii SRL, practică „traficul de influență”, lăudându-se că „are relații cu cei mai importanți politicieni” (trafic de influență mascat sub forma unor contracte de organizare evenimente).

Comentarii
 • Mai trăiesc acești doi balosi sorosisti? Mari jigodii de viermi de sub fusta bulibașei Pralong. Loazelor, mai sunteți bolnavi de herpes?

 • Bai panaramelor Lazescu și Radu au achiziționat acest teren în 2007 platind pe 2 hect suma de 180000€ restul 1,5 hect nu stiu daca Kaufland a dorit să cumpere care e problema voastră nu a făcut nimic ilegal a vândut un teren care îi apartine

 • Voi astea care comentați fără să știți mai bine documentativa ca așa santeti mințiți zilnic de 30 de ani de ati ajuns mai proști și mai săraci oamenii astea au cumpărat legal acest teren în 2007 cu contract vanzare cumparare au plătit pe 2 hect 180000 în 2007 ce vi se pare în neregulă ca dupa 12 ani au fost solicitați să vândă? santeti atât de naivi mai bine vedeți de astea care fac combinatii cu statul ,cu Primaria escrocherii de tot felul nu vorbiti ce nu stiti fraeri fomisti

 • Bai Petrică dacă în loc să scrii prostii și să înjuri mergi la munca daca ai fi făcut altceva acum vindeai și tu vre o 5000mp la Kaufland dacă stai pe net și înjuri oamenii o sa mori sărac și prost

 • Iaca așa ar fi vândut și Ofrodel Ciampion teren din zona aia, precum nea Ștrampflă în combinație.
  N-a fost să fie.
  Poate reușește cu analizoru de gaze.

 • Ne mai aducem aminte ca dupa Revolutie foarte multi ieseni au optat pentru Moldomobila in acea numita „privatizare”sau cuponiada . Cine si-a insusit acele actiuni (in totalitatea lor de la toate persoanele )in cei 30 de ani ?Cine a falimentat acea firma renumita ,cu o cifra de afaceri importanta si export masiv in toate tarile dezvoltate ?

 • ANDI( ANIMAL,NEGHIOB, DOBITOC, INDIAN= cei care au sânge din India sunt țigani, ca după galbenul din ochi nu or fi romani). Analfabet fără de neam și țară. vaccinat împotriva prostiei molipsitoare de SOROS. Doua lichele analfabete.

Adauga un comentariu