Mozaic muzical

Andra e in al noualea cer! A primit vestea si a impartasit-o imediat cu fanii

Publicat: 30 nov. 2018
3

Andra e in al noualea cer! Pentru contributia pe care a avut-o la promovarea judetului Cluj, vedeta a fost premiata cu distinctia ”Onoare pentru Cluj”. Ea se alatura, astfel, altor personalitati care contribuit – in diferite domenii – la promovarea imaginii judetului.

Prefectul judetului Cluj a oferit „cea mai inalta distinctie unor personalitati si entitati care, prin initiativele si activitatile desfasurate in medii profesionale dintre cele mai variate (academic, cultural, artistic, economic, public, social, sportiv, civic etc.), au contribuit la redefinirea calitativa a vietii clujenilor, precum si la promovarea unei imagini exemplare a judetului Cluj in tara si peste hotare”.

Distinctia „Onoare pentru Cluj – Centenar 2018” a fost acordata Catedralei Mitropolitane „Adormirea Maicii Domnului” Cluj-Napoca; Generalului de brigada dr. Nicolae Tonu, loctiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „GEMINA”; prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorector al Universitatii „Babes-Bolyai”; Gradinii Botanice „Alexandru Borza”; Teatrului de Papusi „Puck” Cluj-Napoca, Bibliotecii Judetene „Octavian Goga”; lui Lucian Nastasa-Kovacs, istoric si manager al Muzeului de Arta din Cluj Napoca; Asociatiei „Ioana Em. Petrescu” a Profesorilor de Limba si Literatura Romana; Serviciului Evenimente Publice din Cadrul Primariei Municipiului Cluj-Napoca; lui Cristian Ursu, medic sef UPU-SMURD Cluj; Societatii Prodglob Clasic Glass S.R.L.; Fabricii de Globuri din Cluj-Napoca, Mihaela si Gheorghe Turcu; Alexandra Irina Maruta (Andra); Asociatiei Handbal Club Potaissa Turda.

Andra iubeste muzica inca din copilarie. La 7 ani a participat la ”Tip Top Minitop”

Alexandra Irina Maruta, cunoscuta mai bine sub numele de scena Andra, s-a nascut la 23 august 1986 in Campia Turzii, este o vedeta de televiziune si cantareata romana de muzica pop, si R&B. Primul sau disc single, Andra l-a lansat in anul 2001, la doar 14 ani, mentinandu-se pe primele locuri de la debut pana in prezent, in cadrul Romanian Top 100.

Andra a sustinut primul spectacol pe Scena Casei de Cultura din Campia Turzii, cand avea 7 ani, unde a fost invitata de onoare la concursul “Tip Top Minitop”. Doi ani mai tarziu a participat la concursul national “Pe fir de balada” unde a cantat muzica populara, obtinand mentiune.

La 11 ani a luat premiul intai la Festivalul Concurs de Interpretare Folclorica “Toamna Berbecana” organizat de Centrul pentru Valorificarea Creatiei Artistice Cluj. La initiativa regizorului Titus Munteanu, tatal Andrei a inscris-o la un concurs pentru admiterea in scoala minivedetelor de la Bucuresti, fiind acceptata printre cei 12 copii, din 450 de participanti.

Primul album din cariera sa “Andra” l-a inregistrat la varsta de 14 ani la studioul “Dr. Costi”, album ce cuprindea 10 piese in stilul pop-dance si R&B. Albumul a avut mare succes, promovand doua piese de pe el “In noapte ma trezesc” si “Eu as da” ce au devenit hit-urile anului, prima melodie a fost nominalizata la Premiile Industriei Muzicale Romanesti la trei sectiuni: pop, dance si R&B si a castigat premiul pentru cel mai bun proiect de debut.





Adauga un comentariu