National

André Rieu a venit in Romania. Gest incredibil. Nimeni nu se astepta la asta

Publicat: 14 apr. 2016
1

Violonistul olandez André Rieu a revenit, joi, in Romania, pentru a sprijini victimele incendiului din Colectiv, donand profitul obtinut din vanzarea DVD-ului “André Rieu Live in Bucuresti”, in cadrul unui eveniment desfasurat in Bucuresti, la Athénée Palace Hilton.

Inainte si dupa Colectiv. Sute de tineri care s-au aflat in noaptea de 30 octombrie 2015 in clubul Colectiv de pe strada Tabacarilor numarul 7, tineri frumosi, senini, legati prin pasiunea pentru rock si pentru trupa Goodbye to Gravity au privit moartea in ochi si i-au sfidat chemarea. Au refuzat sa se desprinda de firul subtire al vietii si au luptat pentru a trai si a se intoarce acasa, la familii, prieteni, job-uri si pretioasele nimicuri care dau contur fiecarei zi.

Colectiv ramane o rana deschisa in societatea romaneasca, o rana care refuza sa se cicatrizeze, un moment care nu trebuie sa treaca in amortire, peste care sa se astearna uitarea, asa cum a declarat unul dintre parintii „cu inimi cicatrizate”, Eugen Iancu, care l-a pierdut pe fiul sau, Mihai, dupa incendiul din Colectiv, in urma complicatiilor suferite din cauza arsurilor.

Parte a acelor tineri supravietuitori s-a aflat, joi dupa amiaza, in cadrul unui eveniment menit sa sprijine prin donatii tratamentul atat de necesar lor, dar si al celor raniti mai grav in noaptea de foc de pe 30 octombrie anul trecut. Este vorba de conferinta de presa la care au participat nu doar tinerii supravietuitori din clubul Colectiv, ci si violonistul olandez André Rieu, care si-a manifestat inca o data sprijinul pentru raniti, alaturi de Carrefour Romania si de medici romani si olandezi implicati efectiv in ingrijirea victimelor incendiului.

Adauga un comentariu