Actualitate

Andreea Moldovan, revocată din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății

Publicat: 14 apr. 2021
Andreea Moldovan cu mască
Secretarul de stat Andreea Moldovan a fost revocată din funcție de premierul Florin Vasile Cîțu. Decizia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial al României
Secretarul de stat Andreea Moldovan a fost revocată din funcție de premierul Florin Vasile Cîțu. Decizia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial al României.
Prim-ministrul Florin Cîțu a trimis la Palatul Cotroceni documentele prin care îl revocă din funcție pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. De asemenea, secretarul de stat Andreea Moldovan a fost demisă de premier. Interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, arată un comunicat al premierului Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu este primul ministru din Guvernul de coaliţie PNL-USR-PLUS-UDMR remaniat de premierul Florin Cîţu, ca urmare a mai multor greşeli din ultima perioadă.

Andreea Moldovan și Vlad Voiculescu, demiși de la MS. Dan Barna preia interimatul

Conform declarației premierului Florin Vasile Cîțu, interimatul funcției de ministrul al Sănătății va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea MS.

„Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, anunță premierul.

Ordinul de ministru al Sănătății care are în vederea introducerea unor noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID-19, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți, 13 aprilie 2021, în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot fi carantinate dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru ieșirea localităților din carantină este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Prim-ministrul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pe ordin, potrivit unor surse guvernamentale.

Vicepremierul României, Dan Barna menționa, în schimb, că ordinul este firesc, tehnic și necesar.

Vlad Voiculescu nu știe nimic despre demiterea lui

Ministrul Sănătății a declarat pentru RealitateaPlus că nu știa nimic despre o posibilă demitere a sa.

Comentariul lui Vlad Voiculescu vine după ce în presă au apărut inițial informații potrivit cărora premierul Florin Cîțu ar urma să îl demită pe ministrul Sănătății, dar și pe Andreea Moldovan, secretar de stat. Informațiile s-au confirmat într-un final, cei doi fiind demiși de la conducerea Ministerului Sănătății.

Adauga un comentariu