News Flash:

Andreea Sava: Ce e bine sa mananci cand e foarte cald

18 August 2018
440 Vizualizari | 1 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6524 RON (+0.0046)
USD: 3.9764 RON (-0.0029)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Canicula 1

Cand temperaturile sunt excesive, trebuie sa acorzi o atentie deosebita alimentatiei pentru ca, pe canicula, corpul pierde multa apa dar si minerale esentiale. Daca nu esti atent(a) la ce mananci, esti in pericol de anemie si asa se ajunge la lesin si alte complicatii, scrie Andreea Sava pe blogul personal. 


Iata 3 retete foarte simple si eficiente, recomandate de profesorul Gheorghe Mencinicopschi in cartea “Revolutie in bucatarie” si prezentate de Andreea Sava de la Antena 3:

1. Salata de ton
Aveti nevoie de: doua conserve de ton in ulei vegetal, sare, suc de lamaie, doua oua fierte, 150 g ciuperci, 200 g rosii, 100 g masline, salata si fasole verde fiarta, patrunjel, ulei.

Scoateti tonul din conserve, scurgeti-l si stropiti-l cu zeama de lamaie. Salata verde se spala si se lasa sa se scurga apoi, de preferat ar fi sa o rupeti, nu sa o taiati. Ciupercile se curata, se spala si se calesc in putin ulei, ideal ar fi sa fie de masline, cu putina sare. Apoi taiati rosiile. Pe un platou puneti foile de salata, ouale fierte, fasolea, maslinele, ciupercile, rosiile si tonul. Se adauga sosul preparat din zeama de lamaie, sare, piper si verdeata tocata.

2. Supa de legume
Aveti nevoie de: un morcov, o radacina de patrunjel, o ceapa, doua foi de varza, cateva buchetele de conopida, trei cartofi, o telina, 50 g unt, patrunjel, smantana, eventual crutoane dar cu moderatie fiindca au densitate calorica mare.

Morcovii, telina si radacina de patrunjel se taie marunt sau se dau pe razatoarea mare. Tocati, apoi, marunt ceapa si varza. Puneti intr-o oala untul si legumele, cu exceptia conopidei si cartofilor, si lasati-le sa se inmoaie bine. Adaugati, apoi, apa, cartofii si conopida si puneti-le la fiert. La final, adaugati patrunjelul tocat, maximum 2 linguri de smantana si, eventual, crutoanele.

3. Ghiveci de legume
Aveti nevoie de: doua cepe, un morcov, patrunjel radacina, o telina, 100 g varza, o conopida, 100 g fasole verde, 100 g mazare, doi ardei grasi, o vanata, doi cartofi, un dovlecel, trei rosii, 200 ml ulei, de preferinta de masline, sare, ideal sa fie de mare.

Legumele se curata si se taie. Ceapa se caleste in putin ulei. Peste ea se adauga, pe rand, morcovul, varza, patrunjelul, fasolea, mazarea si restul legumelor, sarea si rosiile. Adaugati apa calduta apoi bagati cratita acoperita la cuptor, la foc potrivit, miscand din cand in cand vasul.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

temperaturile alimentatiei canicula corpul andreea sava
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

edy  | #666155
sexx se poate?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1552 (s) | 21 queries | Mysql time :0.023222 (s)