National

Andrei Baciu, despre campania de vaccinare: „Acum poți să alegi orice vaccin îți dorești”

Publicat: 18 mai 2021
Andrei Baciu cu zâmbetul până la urechi și îmbrăcat în costum
Andrei Baciu, Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii

Marți, 18 mai, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost invitat la Antena 3, unde a vorbit despre campania de vaccinare.

Secretarul de stat a precizat că românii pot alege acum vaccinul pe care și-l doresc. În plus, el a explicat că există două moduri de a verifica ce seruri sunt disponibile în fiecare centru de vaccinare. Iată explicațiile lui Andrei Baciu.

”Acum poți să alegi orice vaccin îți dorești. Mare parte din maratoanele de vaccinare sau evenimentele drive-thru au fost organizate cu vaccinuri produse de Biontech Pfizer pentru că aceasta a fost solicitarea. Însă pentru cei care își doresc un alt tip de vaccin se poate identifica un centru cu un alt tip de vaccin prin două modalități importante: primul ar fi acela al platformei.

Dacă intrăm pe platforma de programare ”vaccinare-covid.gov.ro” acolo fiecare centru de vaccinare când mergi cu săgeata pe centrul de vaccinare îți afișează tipul de vaccin disponibil în respectivul centru.

Pentru cei care nu se pricep să acceseze platforma electronică, o pot face prin call-center și acolo pot afla toate informațiile despre centre de vaccinare din apropiere din oricare localitate și inclusiv tipul de vaccin care este folosit în fiecare centru în parte”, a declarat Andrei Baciu.

Andrei Baciu, despre campania de vaccinare: „În ultima săptămână, 66% dintre cei care s-au vaccinat au făcut-o fără programare”

Andrei Baciu a adăugat că se vor găsi soluții de accesibilizare a vaccinării, pentru ca oamenii să fie mai ușor motivați să se vaccineze. Acesta a afirmat că vaccinarea fără programare a ajutat mult campania, fiindcă tot mai mulți oameni au mers către centrele de vaccinare.

”În teorie există o curbă a adoptării unui produs nou. Dacă în prima parte sunt cei care își doresc să adopte un produs nou, fie și această abordare terapeutică, vaccinarea, acum vine categoria celor pragmatici care își doresc să o facă însă au nevoie de o abordare mai accesibilă. Acum ne concentrăm să mergem complementar cu centrele de vaccinare pe care le avem în momentul de față mai aproape de oameni. Să facem vaccinarea accesibilă.

În ultima săptămână, 66% dintre cei care s-au vaccinat au făcut-o fără programare. (…) Vedem că acestea sunt soluțiile care funcționează pentru oamenii care au o viață aglomerată. Astfel de soluții funcționează și atunci complementar o să venim cu astfel de mecanisme către oameni.”, a spus Andrei Baciu.

Andrei Baciu, despre românul care a mințit, pentru a se vaccina cu trei doze de vaccin

Un român a ales să fenteze sistemul și a mințit la centrul de vaccinare, pentru a primi și o a treia doză. El a precizat că se simte mult mai bine după imunizare, ba chiar a sesizat că și vederea i s-a îmbunătățit. Despre acesta, secretarul de stat Andrei Baciu a spus următoarele:

”Cert este că până la urmă oamenii au înțeles că avantajele vaccinării sunt singurele care pot să închidă pandemia. Sigur că sunt și astfel de situații, până la urma urmei important este că oamenii din toate mediile au acces la informații corecte, complete, care promovează beneficiile și avantajele vaccinării și asta este până la urmă ceea ce ne dorim.

Sigur, sunt mici chestiuni pentru care ne-am asigurat că lucrurile nu se vor mai întâmpla, însă, lăsând la o parte aceste mici scăpări, important este că informația ajunge peste tot.”, a declarat Andrei Baciu pentru Antena 3.

Adauga un comentariu