Sport

Andrei Cristea, atacantul lui Poli Iași, a marcat cele mai frumoase goluri pentru Steaua, dar Dinamo este echipa care i-a rămas în suflet!

Publicat: 01 ian. 2021
Andrei Cristea
Andrei Cristea, atacantul lui Poli Iași, spune că a marcat cele mai frumoase goluri pentru Steaua, dar Dinamo este echipa care i-a rămas în suflet

Andrei Cristea a ajuns la 36 de ani, dar nu are de gând să renunțe la fotbal. A trecut, alături de antrenorul Daniel Pancu, peste orice animozitate și trage tare să salveze echipa de la retrogradare, alături de colegii de la Poli Iași.
Andrei Cristea este unul dintre jucătorii care au evoluat atât pentru Steaua, cât și pentru Dinamo. În Ghencea a deschis ochii în fotbalul mare, dar Dinamo este echipa care i-a rămas în suflet.

A făcut performanță la Steaua, dar Dinamo i-a rămas în suflet pentru că l-a făcut golgheter

Andrei Cristea a sărbătorit cu gol depășirea graniței de 400 de meciuri în Liga 1, competiție în care a marcat peste 100 de goluri, și speră ca, pe lângă cele 6 reușite din tur, să mai înscrie suficiente goluri pentru ca echipa din Iași să rămână pe prima scenă a fotbalului românesc.

„E adevărat: returul cu Valencia rămâne adânc întipărit în memoria mea și a iubitorilor fotbalului, însă titlul de golgheter obținut pentru Dinamo este ceva unic în cariera mea și reprezintă cea mai mare performanță individuală de până acum. Dincolo de rivalități, mă bucur că am avut șansa să joc și să marchez la cele mai mari 3 echipe ale fotbalului românesc: Steaua, Dinamo și Craiova”, a declarat Andrei Cristea.

Topul golurilor sale, făcut de Andrei Cristea

„Golurile cu Valencia pentru Steaua în acea calificare dramatică și spectaculoasă.
Golul din Steaua – Poli Timișoara 2-1, când am câștigat campionatul în Ghencea după 7 ani.
Golul „minunii de la Liberec”, când ne-am calificat în grupe cu Dinamo.
Golul de la Alba Iulia, pentru Dinamo, când mi-a adus titlul de golgheter (din pasa lui Gabi Boștină).
Golul cu Hajduk Split, pentru Poli Iași (primul gol al lui Poli în cupele europene)”, a declarat Andrei Cristea.

Adauga un comentariu