National

Andrei Placinta, operat de apendicita. Termenul pentru aparare amanat de pe-o zi pe alta

Publicat: 06 iul. 2012
1
Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, ieri, ca in cazul lui Andrei Placinta, fiul senatoarei Sorina Placinta, sa se acorde un termen pentru pregatirea apararii pentru astazi, insa in noaptea de joi spre vineri tanarul a fost internat pentru a fi operat de apendicita, au declarat surse judiciare pentru rtv.net.
Avocatul angajat al lui Andrei Placinta, Viorel Ros, nu s-a prezentat, ieri, la sedinta de judecata, iar dupa discutiile daca sa-l amendeze sau nu pe aparator, judecatoarele Iulia Ciolca (fost procuror -n.r.) si Francisca Vasile au dispus ca tanarul sa fie reprezentat de un avocat din oficiu. La randul sau, avocatul din oficiu a solicitat cateva zile pentru pregatirea apararii, avand in vedere ca Andrei Placinta este acuzat si de infractiunea de tentativa de omor, insa instanta a decis ca urmatorul termen sa fie vineri. Joi noaptea, Andrei Placinta a fost internat avand probleme de apendicita.
Razvan Andrei Placinta a fost trimis in judecata la inceputul lunii iunie 2011, de catre procurorii Parchetului Capitalei, care-l acuza de tentativa de omor calificat, talharie, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, in legatura cu un incident petrecut in 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitala.
In urma cercetarilor s-a stabilit ca, „in seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neintelegeri cu partea vatamata H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta si a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota si plafonul autoturismului partii vatamate, pe care l-a deteriorat, in sensul ca i-a indoit capota si i-a spart luneta”, potrivit Parchetului.
In momentul in care, in apararea partii vatamate au intervenit mai multe persoane, Andrei Razvan Placinta, aflandu-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a patruns cu acesta pe trotuar cu intentia vadita de a-i lovi. In aceste imprejurari, in timp ce partea vatamata S.N. incerca sa il opreasca pe inculpat, tinandu-se cu mainile de capota autoturismului, a fost impinsa de autoturism, s-a dezechilibrat si a cazut. Acuzatul si-a continuat deplasarea si a surprins-o pe aceasta sub autoturism, dupa care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului in fata si in spate a trecut peste partea vatamata, provocandu-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de ingrijiri medicale, potrivit procurorilor.
Andrei Razvan Placinta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile in 8 decembrie 2010, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, fiind eliberat in 6 ianuarie 2011. In prima instanta, Andrei Placinta, fiul senatoarei Sorina Placinta, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, in cazul incidentului petrecut in 6 decembrie 2010.
Comentarii
Adauga un comentariu