Scriitori

Andrei Plesu si Adrian Sarbu, la Parchetul General pentru a fi audiati in dosarul „Mineriada”

Publicat: 12 ian. 2017
3

Fostul ministru al Culturii Andrei Plesu s-a prezentat, joi, la Parchetul General pentru a fi audiat in calitate de martor de procurorii militari in dosarul „Mineriada„.

Adrian Sirbu, fostul patron al Pro TV, a fost pus sub inculpare, in decembrie 2016, in dosarul Mineriadei, alaturi de actorii principali din evenimentele „negre” din anii 1990-1991, Ion Iliescu, Petre Roman si Virgil Magureanu.

Adrian Sirbu a fost audiat de mai multe ori in cursul acestui an in calitate de martor in dosarul „Mineriada”, insa in decembrie, anul trecut, i s-a schimbat incadrarea in aceea de inculpat. „In aceeasi cauza, s-a dispus punerea in miscarea actiunii penale sub aspectul savarsirii de infractiuni contra umanitatii in forma prev. de art. 439 alin. 1, lit. g si j din Codul penal” si in cazul lui Sirbu.

Adrian Sirbu a fost seful de cabinet al lui Petre Roman in anul 1990.

Conform marturiilor din Dosarul Mineriadei din 1990, Adrian Sirbu, pe atunci seful de cabinet al primului-ministru Petre Roman, a pus minerilor la dispozitie 20 de garnituri de tren si 11 autocare pentru a veni in Capitala.
– See more at: https://www.realitatea.net/adrian-sirbu-audiat-in-dosarul-mineriadei_2021369.html#sthash.dgj3vXZZ.dpuf

Tot la Parchetul General a venit, joi, si omul de afaceri Adrian Sarbu, pentru a fi audiat in acelasi dosar.

Adrian Sarbu, fostul patron al Pro TV, a fost pus sub inculpare, in decembrie 2016, in dosarul Mineriadei, alaturi de actorii principali din evenimentele „negre” din anii 1990-1991, Ion Iliescu, Petre Roman si Virgil Magureanu.

Adrian Sarbu a fost audiat de mai multe ori in cursul acestui an in calitate de martor in dosarul „Mineriada”, insa in decembrie, anul trecut, i s-a schimbat incadrarea in aceea de inculpat. „In aceeasi cauza, s-a dispus punerea in miscarea actiunii penale sub aspectul savarsirii de infractiuni contra umanitatii in forma prev. de art. 439 alin. 1, lit. g si j din Codul penal” si in cazul lui Sarbu.

Adrian Sarbu a fost seful de cabinet al lui Petre Roman in anul 1990.

Conform marturiilor din Dosarul Mineriadei din 1990, Adrian Sarbu, pe atunci seful de cabinet al primului-ministru Petre Roman, a pus minerilor la dispozitie 20 de garnituri de tren si 11 autocare pentru a veni in Capitala.

Fostul patron al Pro TV a parasit sediul Parchetului General dupa zece minute, fara sa faca niciun comentariu.

Adauga un comentariu